En İyi Linux Dağıtımları – 2020

Bilgisayar sistemleri arasındaki rekabet hiç olmadığı kadar belirgin bir hale geldi. Linux’un Windows ve MacOS karşısındaki güçlü ilerleyişi tüm kullanıcılarda yeni bir bakış açısı oluşturdu. En iyi Linux dağıtımlarını öğrenerek siz de hemen bu açık kaynak kod dünyasına adım atabilirsiniz.

En İyi Linux Dağıtımları 2020

Uzun bir zamandır sunucular için vazgeçilmez sistemler olan Linux yapısı, kendisini geliştirerek kısa süre de kişisel bilgisayarlarımızda kullanılacak yapıyı kazandı. Açık kaynak kodlu olmasıyla her geçen gün geliştirilmeye devam eden işletim sistemi, esnek yapısı itibariyle günümüzde onlarca farklı varyasyonla karşımıza çıkmış durumda. Gelin bu varyasyonları yani Linux dağıtımlarını inceleyerek hangisinin size daha uygun olduğunu belirleyelim.

Pardus Driverları

En İyi Linux Dağıtımları 2020

Lİnux işletim sisteminin en güzel tarafı gereksiz yazılımlar yerine herkesin ihtiyacına yönelik düzenlenebiliyor oluşudur şüphesiz. En iyi linux yazılımlarından hangisinin size uygun olduğuna bakalım.

Ubuntu

En İyi Linux Dağıtımları 2020 UBUNTU

2004 yılında piyasaya çıkarak geliştirilmeye başlanan Ubuntu, günümüzde en popüler Linux dağıtımlarından birisidir. Kolay kurulabilme ve kullanabilme yapısı itibariyle kullanıcı sayısının fazla olması, sürekli güncelleme ve yüksek uyumluluk özelliklerini getirmiş durumda.

İlk sırada vermemizin sebebi, geniş Türkçe desteği ve Türkçe forumlarıyla geniş dökümantasyon imkanı tanımasıdır. Bu yüzden de genellikle Linux ile tanışan herkesin ilk yüklediği dağıtımdır.

Debian

En İyi Linux Dağıtımları 2020 debian

Lİnux’un ilk dağıtımlarından birisi olmasıyla günümüzde Ubuntunun yanı sıra en fazla kullanılan dağıtımlardan birisidir Debian. 2002’de piyasaya çıkarak geliştirilmeye başlanan Linux dağıtımı, Linux işletim sistemlerinde profesyonel bir geliştirme kariyeri isteyenler için oldukça ideal. En eski dağıtım olmasıyla Ubuntu ve Mint dağıtımlarının Debian ile yapı kazandığını belirtebiliriz.

Arch Linux

En İyi Linux Dağıtımları 2020 arch linux

Arayüz tasarımının ilkelliği itibariyle her ne kadar yeni başlayan kullanıcılara hitap etmese de, Linux yapısını iyi anlayabilmek ve kendi arayüzümüzü sıfırdan tasarlayabilmek adına tercih edilebilecek en güçlü dağıtımlardan birisi Arch Linux’dur. Kullanım istatistiklerinde istikrarlı bir şekilde ilk 10’da olmayı başarmasının arkasında güçlü güncelleme desteği ve forum desteği olduğunu söyleyebiliriz.

Kali Linux

En İyi Linux Dağıtımları 2020 Kali Linux

Linux dağıtımlarının fazla oluşunun temel sebebi her alan için dağıtım geliştirilmesi olduğunu ifade edebiliriz. Bu noktada Kali Linux, içerisinde barındırdığı hazır paket ve yazılımlarla bir siber güvenlikçinin, ağ yöneticisinin, siber geliştiricinin ve hacker dünyasına merak salanların ilk tercihi olmaktadır.

Elemantary OS

En İyi Linux Dağıtımları 2020 Elementary OS

Elemantary OS ise MacOS arayüzüne hayran kalıp ancak kullanamayanlar için hazırlanmış ücretsiz bir Linux dağıtımdır. Debian tabanlı olmasıyla yazılım ve paketler konusunda bir eksiklik hissetmeyeceksiniz. Dİğer yandan tasarım anlamıyla da Mac OS deneyimini yaşayacaksınız.

LibreOffice Nedir Nasıl Kurulur?

MX Linux

En İyi Linux Dağıtımları 2020 MX Linux

XFCE masaüstü ortamıyla kullanıcıların karşısına çıkan Debian tabanlı MX Linux oldukça hoş bir arayüz deneyimi sunuyor.

Linux Mint

En İyi Linux Dağıtımları 2020 Linux Mint

Hızlı yapısı ve Ubuntu benzerliğinin yanına Windows benzeri başlat menüsü de eklenince bambaşka bir dağıtımla karşılaşıyoruz. Linux Mint, Lİnux dünyasına adım atan yeni kullanıcılar için ideal bir arayüze sahip.

Manjaro Linux

En İyi Linux Dağıtımları 2020 Manjaro linux

Manjaro Linux, Arch Linux’dan taban alarak geliştirilen bir dağıtımdır. Windows deneyimini yaşayanlar için kolaylıkla alışılabilecek arayüze sahip olmasının yanı sıra Pacman isimli bir paket yükleyiciye de sahiptir.

Zorin OS

En İyi Linux Dağıtımları 2020 Zorin OS

Ubuntu temelli olan Zorin OS, tasarım olarak Windows’un tıpkısı denilebilir. Hem Linux hem Windows olsun diyorsanız kullanabileceğiniz en iyi linux dağıtımlarından birisidir.

Fedora

En İyi Linux Dağıtımları 2020 fedora linux

Fedora Linux dağıtımı, bir takım gönüllü Fedora yazılımcısı tarafından sıfırdan kodlanmıştır. Yazılımcı ve geliştirici takımından güç alması itibariyle günümüzün en yeni güncelleme ve geliştirmeleri ilk önce Fedora’da yayınlanarak yazılımcıların deneyimine sunulmaktadır. Eğer yazılımcı ve yayınlanan paketleri ilk deneyim şansı elde etmek istiyorsanız tercih edebileceğiniz bir dağıtımdır.

Peki ya, sizin favori Linux dağıtımı hangisi?

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir