En İyi PDF Yönetim Uygulamaları

Teknolojinin velinimetlerinden bir tanesi de, elimizde sürekli kullandığımız akıllı telefon ve tabletler sayesinde kâğıt tüketiminin azalması ve bu sayede kesilen ağaç sayısında ciddi oranda bir düşüş yaşanıyor olması.  Özellikle PDF formatında bir dokümanınız varsa, bu dokümanı indirebilir, imzalayabilir ve bunu karşı tarafa yollayabilirsiniz. Ve bunu yaparken bir gram dahi kâğıt harcamanıza artık gerek yok.

Eğer listenizdeki PDF dosyalarının sayısı gün geçtikçe kabarıyorsa ve bunları organize etmekte güçlük çekiyorsanız, PDF dosyalarınıza açıklama eklemek ve düzenleme yapmak istiyorsanız özel bazı uygulamalara ihtiyacınız olabilir. Bu aşamada karşınıza çıkacak olan bu konu sayesinde bu sorununuza çözüm bulmuş olacaksınız keza iPhone ve iPad için en iyi PDF uygulamaları listesi sayesinde aradığınızı bulacaksınız.

GoodReader

Good-Reader

Birçok zengin özelliği sayesinde özellikle profesyonel iOS kullanıcıları tarafından tercih edilen GoodReader uygulamasında sadece PDF dosyalarınızı açmıyor bunun yanı sıra sayfaları yeniden organize edebiliyor, açıklamalar ekleyebiliyor, dokümanınızı basit bir şekilde düzenleyebiliyor hatta yerel Wi-Fi bağlantısı kurarak cihazdan cihaza büyük dosyalara kolay bir şekilde gönderebiliyorsunuz. GoodReader uygulamasıyla dokümanlarınıza el yazısıyla bir şeyler ekleyebilir, düzenlemeler yapabilir, vurgulamalar yapabilir, dilediğiniz kısımların altını çizebilir ve daha fazlasını yapabilirsiniz. Dilediğiniz sayfalara yer imleri ekleyebilir, dilediğiniz kelimeleri arama kaydıyla bulabilirsiniz. Bütün bunlara ek olarak dosyalarınızı e-posta olarak başkasına gönderebilir veya farklı bir PDF uygulamasıyla açabilirsiniz. Dosyalarınızı dilerseniz uygulama içerisinde, dilerseniz de Dropbox, OneDrive, Google Drive gibi bulut tabanlı bir saklama alanında saklayabilirsiniz.

Uygulama App Store’da 4.99 dolardan satılmakta.

Adobe Reader

Adobe-Reader

Birçok kişinin aşina olduğu bir isim Adobe Reader. Bu uygulamanın amacın hemen herkes bilir, e-posta, internet veya uygulamaların içinden “birlikte aç..” fonksiyonunu kullanarak PDF dosyalarınızı açarsınız. Adobe Reader ile düzenleme ve kelimelere veya cümlelere vurgu yapabilir, sayfaları işaretleyebilirsiniz. Devamlı kaydırma moduyla sayfa geçişlerini yapabilir, gece modu sayesinde karanlıkta daha rahat okuyabilirsiniz. PDF formları kutu içerisine yazı yazarak doldurabilir, dokümanları parmak izinizi kullanarak imzalayabilirsiniz. Dosyalarınızı dilerseniz uygulama içerisinde, dilerseniz Adobe’nin bulut servisi olan Acrobat.com üzerinde depolayabilirsiniz. Ayrıca bir aylık kayıt yaptırarak PDF dokümanlar oluşturabilir, PDF dosyaları Word veya Excel gibi formatlara çevirebilirsiniz.

Adobe Reader uygulaması App Store ’da ücretsiz olarak sunulmakta.

iAnnotate PDF

iAnnotate-PDF

iAnnotate PDF uygulaması iPad kullanıcıları için biçimlendirme üzerine tasarlanmış bir uygulamadır. Kalem, fosforlu kalem, damga, altını çizme, video kaydı gibi birçok düzenleme aracı bulunan bu uygulamada, PDF, DOC ve PPT formatlı dosyaların yanı sıra resim dosyaları da ekleyebiliyorsunuz. Boş, çizgili veya grafik sayfalarını kullanarak sıfırdan PDF dosyaları oluşturabilir, dosya ve dokümanlarınızı klasörler içerisinde tarih veya alfabe sırasına göre sıralayabilirsiniz. Ayrıca, dosyalarınızı Dropbox, Google Drive gibi bulut servislerinde depolayabilir ve orada depoladığınız dosyalarınızı rahatça açabilirsiniz.

iAnnotate uygulaması App Store’da 9.99 dolar gibi bir fiyattan satılmakta.

PDF Expert 5

PDF-Expert-5

PDF dosyaları konusunda uzmanlık dendiğinde akla tek isim gelir. Akla gelen tabi ki sadece isim değil, yaptığı işlerdir. Birçok uzmanın favori uygulamalarından olan PDF Expert 5, yukarıda bahsettiğimiz uygulamaların yaptığı işlemlerin hepsini tek başına yapabilen bir uygulama. Bir patron gibi dosyalarınızı biçimlendirebilir, dokümanları imzalayabilir farklı formatlardaki dosyaları açabilirsiniz. Uygulamanın iPad sürümünde inceleme modunda değişiklikler yapmanız da mümkün. Uygulamanın bir diğer güzel tarafı da, yazıları sesli olarak okuyabilmesi ki örneğin bir romanı sesli olarak yolda giderken dinleyebilirsiniz. (Türkçe desteği olup olmadığı konusunda bilgimiz yok fakat İngilizcesini geliştirmek isteyenler için önerebiliriz.)

PDF Expert 5 uygulaması App Store’da 9.99 dolardan satışta.

Documents 5

Documents-5

Documents 5 uygulaması da PDF Expert 5 uygulamasını yazan firmayla aynı firmanın ürünü olup iki uygulama arasındaki fark Documents 5 uygulamasının biraz daha dosya yönetim uygulaması, doküman görüntüleyici ve müzik oynatıcı formunda çalışıyor olması. İnternet üzerinden daha sonra yazı okumak, resim depolamak ve film izlemek ve hatta müzik dinlemek i.in dosyaları gönderebilir ve çevrimdışı iken bile bu dosyaları görüntüleyebilirsiniz. Dosyaları Dropbox, iCloud, Google Drive ve bu tarz bulut depolama uygulamalarında depolayabilirsiniz. Dosya yönetimi için kullanılan uygulama dört dörtlük çalışmakla beraber, Readdle firmasının PDF Expert uygulamasıyla da tam uyumlu çalışmakta. Öyle ki bir doküman üzerinde çalışırken birinde yaptığınız değişiklikleri diğerinde anlık olarak görmeniz mümkün.

Documents 5 uygulaması App Store’da ücretsiz olarak yer almakta.

iBooks

iBooks-PDF

PDF dosyalarını iBooks uygulamasına ekleyebilmek için ne yapmanız gerektiğini bilmiyorsanız, ilk olarak buradaki konumuza göz atmanızı tavsiye ediyoruz. Eğer zaten iBooks’a nasıl PDF ekleyeceğinizi daha önceden biliyorsanız, kaydettiğiniz PDF dosyasına kolay bir şekilde ulaşabileceğinizi ve elektronik kitaplarınızı rahat bir şekilde okuyabileceğinizi biliyorsunuz demektir. iBooks uygulamasına eklediğiniz e-kitaplarınız iCloud hesabınıza otomatik olarak yedekleniz, bu sayede dilediğiniz bir i-cihazdan istediğiniz zaman kitaplarınızı okuyabilirsiniz. iBooks uygulaması elbette yukarıda tanıtımını yaptığımız uygulamalar kadar fazla özelliğe sahip değil fakat ücretsiz olması ve PDF dosyalarınızı görüntüleyebiliyor olması açısından kullanışlı olduğunu söylememiz mümkün.

Yapımcısı Apple olan iBooks uygulaması App Store’da ücretsiz olarak sunuluyor.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir