Facebook Groups Uygulaması Yayınlandı

Dün itibariyle Facebook tarafından App Store’da ücretsiz olarak yeni bir iPhone uygulaması yayınlandı. Facebook Groups isimli bu uygulama, 54 megabayt boyutunda olmakla beraber siz ve gruplarınız için özel bir alan oluşturmayı kolay bir şekilde yeni gruplar keşfederek bu gruplara katılmanızı ve bu gruplara fotoğraf ve linkler yollamanızı ve hatta kendi gruplarınızı kurmanızı sağlayan bir araç.

Merak edenler için söyleyelim, Facebook Groups uygulaması bir zamanlar çok revaçta olan sosyal medya kavramının ortaya çıkmasından sonra yıldızı sönen forum siteleri mantığında çalışıyor. Herhangi bir kişi herhangi bir konuda bir grup kurabilir ve gruba katılabilirsiniz.

Örneğin, aileler kapalı gruplar oluşturarak aile fotoğraflarını paylaşabilir veya aralarında bir tatil organize edebilirler. Veyahut takımınızla bir grup oluşturarak güncellemelerinizi, maç takviminizi takımlarınızı paylaşabilir, okul arkadaşlarınız veya komşularınızla aranızda Facebook grupları oluşturarak farklı konularda tartışmalar istanbul escort yapabilirsiniz.

Facebook uygulaması App Store’da ücretsiz olarak bulunuyor.

Facebook’ta Grup özelliği uzun zamandır mevcuttu fakat iOS için uygulamasının da yapılmış olması ile birlikte bu konuda yeni bir adım atılmış oldu ve bu sayede Facebook Gruplarınızı daha kolay bir şekilde idare edebileceksiniz.

iPhone üzerinde grup kurma işlemi aşağıdaki gibi.

Facebook-Groups-kurma

Ana Facebook uygulaması grup özelliğini etkileşim ve fonksiyonlarını desteklemekle beraber sıradan bir kullanıcının bile kullanabileceği özelliklere sahip. Uygulamanın ekranları da aşağıdaki gibi olmakla beraber, soldaki uygulamanın ana ekranınızda yer alacak olan ikonu, ortadaki gruplarınızın haber kaynakları, sağdaki da uygulamanın ana ekranına ait ekran görüntüsü.

Facebook-Groups-ekranlar

Uygulamanın Facebook uygulamasından ve web ara yüzünden en büyük artısı bütün gruplarınızı bir arada topluyor olması ve en çok etkileşimde olduğunuz grupları en üstte topluyor olması. Gruplar size bildirimler gönderebilirler fakat siz hangi bildirimleri görmek istediğinizi kontrol edebilirsiniz.

Ayrıca, altta bulunan “Keşfet” sekmesini kullanarak size önerilen daha önce beğendiğiniz Facebook sayfalarına benzer sayfaları ve arkadaşlarınızın beğendiği sayfalarla yaşadığınız yere ait sayfaları görme imkânına sahip olacaksınız.

Son olarak, sadece iPhone (iOS bazında konuşuyoruz) için App Store’da bulunan Groups uygulaması, iOS 7.0 ve üstü sürüm istiyor. Uygulama 4.7 inç ekrana sahip iPhone 6 ve 5.5 inçlik iPhone 6 Plus desteği de sağlamakla beraber tüm ülkelerde Android ve iOS platformlarında yerini almış durumda.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir