Facebook Rooms Uygulaması Güncellendi

Geçtiğimiz ay yayınlanan ve App Store’da ücretsiz olarak sunulan ve Reddit platformu benzeri olan Facebook Rooms uygulamasının dün itibariyle ilk güncellemesi yapıldı. Uygulamanın tanıtımında, “Sizi eşsiz yapan sevdiğiniz ve ilgilendiğiniz şeyler için mükemmel” sloganı mevcut.

Uygulamanın ismi Rooms yani “odalar”, bunun sebebi de bir oda dolusu haber, fotoğraf, video ve yazı bulabilecek olmanız. Facebook Rooms uygulamasını kullanırken Facebook hesabınızı kullanmanıza gerek yok, dilediğiniz mail adresiyle kayıt yapabilir ve uygulamayı anonim olarak kullanabilirsiniz ki uygulamanın geliştirilme amacı da bu.

Facebook-Rooms

Facebook Rooms uygulamasının 1.1 sürümünde performans geliştirmelerine ek olarak aktivite paneli mevcut ve üye olduğunuz odalarda herhangi biri yeni bir yazı yazdığında size bildirim gelmekte ve Beğen butonuna dokunduğunuzda 50’nin üstünde ses tonundan birini seçebilecek ve bu seslerden birinin çalmasını sağlayabileceksiniz.

Uygulamanın görünen en büyük eksikliğinin Facebook’tan alışkın olduğumuz Haber Kaynağının mevcut olmaması. Yeni gelen Aktivite Paneli’nde ise sadece insanların odada ne kadar vakit geçirdiğini değil, aynı zamanda kaç mesaj yazıldığını, kaç yorum geldiğini ve kaç beğeni geldiğini görebilecek, bu rakamları geçmiş haftayla kıyaslayabileceksiniz.

Yukarıda da belirttiğimiz üzere Reddit benzeri olan Rooms uygulaması Facebook hesabınız olmasını şart koşmuyor ve Facebook veya başka bir platformdan arkadaş listenizi aktarmanız şart koşulmuyor.

Facebook Rooms 1.1 değişiklik kayıtları şu şekilde:

  • Sesler: 50’den fazla opsiyonla, insanlar yazdıklarınızı beğendiğinde size gelen bildirimin sesini kişiselleştirin.
  • Activity Dashboard: Odada ve konularda geçirilen toplam süre ve toplam yorum ve beğeniler gibi odanızdaki aktiviteyi takip edin.
  • Bildirimler: İçinde bulunduğunuz odalardan birinde herhangi biri herhangi bir şey paylaştığındamesajlar alın. Uygulama ayarlarından bu özelliği açıp kapatabilirsiniz.
  • Hata Düzeltmeleri: Rooms uygulamasının daha iyi ve daha hızlı çalışabilmesi için birçok şeyde düzeltmeler yapıldı.

Rooms uygulamasıyla favori konuları seçebilir, odanızın görünümünü ve beğen butonunu kişiselleştirebilir ve başkalarıyla bunu paylaşabilirsiniz. Odanızı özel veya gizli yapabilirsiniz, gizlilik durumuna göre dileyen herkes odanıza katılabilir.

Facebook ekibi: “Kim kurduysa onun kararlarına sahip bir konuyla ilgili fotoğraf, video ve yazı beslemeleriyle dolu bir oda – Instagram veya Facebook’ta sahip olduğunuzdan çok farklı bir şey değil-

22 megabayt boyutundaki Facebook Rooms uygulaması iOS 7.0 ve üstü sürüme sahip iPhone ve iPod Touch cihazlarında “şimdilik” Amerika, İngiltere ve bazı İngilizce konuşan bazı ülkelerde kullanılmakta.

Facebook Rooms uygulamasını App Store’dan ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir