Facebook Telefon Dedikoduları ve Konseptler

Aslında dedikodulara pek rağbet etmeyen bir blog olsakta gerçeğe yakınlığını gösterecek bazı delillerin gelmiş olması bize de bu konuda bir haber yapma ihtiyacı doğurdu. Geçtiğimiz günlerde bir çok teknoloji sitesindeki yer alan haberde Apple’ın eski mühendislerinin Facebook’ta işe alınmaları, bunun öncesinde ünlü iOS hacker’ı George Hotz‘un yine Facebookta işe başlaması ve bugün gelen bir diğer haberde yine ünlü jailbreak ve iOS geliştiricisi Chpwn‘nin Facebook’ta stajyer olarak görev alması açıkçası Facebook Phone dedikodularının zeminsiz olmadığını bizlere göstermeye yetiyor. Bu konuda Facebook’un gayet ciddi ve bir o kadar da ciddi bir şekilde proje üzerinde çalıştığı haberlerinin yoğunlaşması bazı tasarımcıların da hayal güçlerini ortaya çıkarmalarına vesile oluyor.

Facebook Phone şu anda her ne kadar söylentilerden ibaret olsa da, söylentilerin yönlendirdiği tasarımcıların birbirinden güzel Facebook Phone konsept‘leri de hayli dikkat çekici. Aşağıda bu konudaki çalışmalardan bir iki örneği sizlerle paylaşmak istedik;

Tasarımcı Michal Bonikowski bir 4.2-inç ekran ve arka sekiz megapiksel kamera ile varsayımsal olarak bir cihaz öngörmüş.

Facebook Phone Konsept

Hayli şık görünen bu çalışmada Facebook Phone bize de hayli güzel ve bir o kadar da ilginç geldi. Tasarımcının diğer tasarımları ise aşağıdaki gibi hayli zarif;

Facebook Phone Konsept

Tasarımcı bir de Dock’ta yer alan bir çalışma yapmış ki piyasada olan çoğu telefonun görünümden çok daha güzel bir çalışma olmuş diyebiliriz.

Facebook Phone Konsept

Açıkçası bizler Tim Cook’un yerinde olsak bu konseptleri ortaya koyan tasarımcıya kadroda bir yer açar ve farklı çalışmalarını iPhone için de yapmasını isterdik. Çünkü tasarımlar Apple’ın da çizgisini yansıtan (alttaki butonlar dışında) görüntüler içeriyor. Peki sizin düşünceleriniz nelerdir?

Blog’umuza ait son güncellemeleri Twitter veya Facebook sayfalarımızdan da takip edebilirsiniz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir