Facebook’un borsada yüzü gülüyor

İlk zamanlar borsada yüzde 50 gibi büyük bir oranda gerileme yaşamıştı. Çıkış rakamının neredeyse yarısına kadar gerilemişti. Bu rakam sonraları biraz yükselmiş olsa da yüzleri güldürmeye yetmiyordu. Şimdilerdeki rakamlar yüzlerde gülücük bırakıyor. 41 dolarla şimdiye kadarki en yüksek seyrine ulaştı. 38 dolardan halka arz yapan sosyal medya devi Facebook, bu rakamın çok çok gerisine düşüp dibi boylamışken şimdi 41 dolarla halka arz fiyatını üzerine çıkmayı başardı.

Nasdaq borsasında görebileceğiniz değerler bu seyirde ilerliyor. Yani Facebook şimdilik durumdan memnun. Tabiki Mark Zuckerberg kadar yatırımcılarının da yüzleri gülüyor. Mobil platformda ilk başlarda yeterince etkin olamayan Facebook şimdilerde bu konuda da oldukça başarılı. Yani ziyaretçinin mobilden gelmek istemesine karşılık yeterli desteği sunamamıştı. Para kazanma anlamında mobilde Twitter‘ın gerisine düşmüştü ki sonradan yapılan hamlelerle mobile çok iyi adapte olduğunu söyleyebiliriz.

facebook nasdaq

Wall Street gazetesinin analistleri de yaz aylarında yükselme trendine gireceğini önceden yazdıklarını ve bu anlamdaki başarılarından söz ediyorlar. Bana kalırsa facebook ve diğer devler bile mobil anlamda henüz herşeyin başındalar. Yani tam anlamıyla verimli kullandıklarını söylemek mümkün değil. Bunda akıllı telefonların performanslarının da etkisi büyük tabiki. Ancak gelişen teknolojiyle birlikte mobil platform daha da büyüyecek ve PC’den elde edilen geliri katlar cinsten rakamlara ulaşılacak. Mobil reklam olayı hakkında da girişimler var fakat bence tam oturmuş bir sistem de yakalanmış değil.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir