FaceTime ve iMesaj İçin İki Aşamalı Doğrulama Getirildi

The Guardian gazetesinin dün yaptığı haberde, Apple tarafından FaceTime ve iMesaj aktivasyonları için iki aşamalı doğrulama sistemi getirildiği bilgisi verildi. Bu hareketle, kullanıcılar sistem girişi içi uygulamaya özel şifre kullanacaklar ve bu sayede güvenlik önlemlerinin artırılması hedefleniyor.

İki aşamalı güvenlik doğrulaması terimine aşina olmayanlar içi belirtelim, bu sistemde Apple ID hesaplarına ek olarak bir güvenlik katmanı ekleniyor ve kullanıcılar yeni cihazlarda, Web üzerinde ve bundan sonra iMesaj ve FaceTime için iCloud girişi yaparken yetki kodları gerekli hale geliyor.

Apple tarafından iki aşamalı doğrulama sistemi Apple ID hesapları için ilk defa 2013 yılının başlarında getirildi ve geçtiğimiz Sonbahar aylarında web üzerinden iCloud girişlerinde de kullanılmaya başladı. Bugünün hareketiyle birlikte, Apple’ın iki aşamalı doğrulama sistemi FaceTime ve iMesaj için de getirilerek güvenlik önlemleri artırılmış oldu.

Özellikle geçtiğimiz senenin sonlarına doğru birçok ünlünün çıplak fotoğraflarının basına sızdırılmasının ardından, Tim Cook Apple’ın iCloud güvenliğinin iki katına çıkarılacağı konusunda bilgi verilmişti. Yaptığı açıklamada Cook, yeni güvenlik tedbirlerinin alınacağını ve iki aşamalı doğrulama ile daha iyi kullanıcı deneyimi sağlanacağını belirtmişti.

Güvenlik doğrulamasının ikinci katmanını aktifleştirmenizi şiddetle öneriyoruz. Bunu nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız buraya tıklayarak konuyla ilgili bilgi edinebilirsiniz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir