“Fakir iPhone’u” Tutmadı!

Akıllı telefon piyasasında özellikle üst düzey akıllı telefonlarda szö sahibi olan Apple’ın, geçtiğimiz sene polikarbon malzeme kullanarak ürettiği “ucuz iPhone”, “fakir iPhone’u” gibi isimler takılan cihazı iPhone 5C modelinde beklediği satış rakamlarına ulaşamadığı belirtildi.

The new iPhone 5C in five colours are placed together at Apple Inc's announcement event in Beijing

Beyaz, Pembe, Sarı, Mavi ve Yeşil olmak üzere beş farklı renk seçeneğiyle üretilen ve “Ucuz iPhone” sloganıyla geçtiğimiz sene üretimine başlanan iPhone 5C modelinin üretimine önümüzdeki yıl itibariyle son verilecek.

Daha önce bazı analistler ve kaynaklar tarafından yapılan birçok açıklamada Apple’ın iPhone 5C’yi piyasaya sürme amacının piyasayı yoklamak olduğu iddia edilmiş, buradan alacağı geri dönüşümü göz önünde bulundurarak plastik kasaya sahip iPhone serisini üretip üretmeme kararını ona göre alacağı öne sürülmüştü.

Yapılan analizler ve satış raporları öyle gösteriyor ki iPhone 5C modeli Apple’ın beklediği satış rakamlarına ulaşamadı. Bundan mütevellit iPhone 5C’nin önümüzdeki yıldan itibaren üretiminin durdurulacağı ve satışının bitirileceği konuşulan dedikodular arasında.

Özellikle ülkemizde gösteriş çılgınlığının bir çığ gibi büyüdüğünü düşünürsek “ucuz” bir iPhone’un satılamamış ve beklenen rakamların altında kalmış olması gayet doğal gibi görünüyor. Öyle ki taksitle telefon satışının yasaklanmış olması bile bu furyanın önünü kesebilmiş değil.

Öte yandan 8 GB kapasiteli iPhone 5C Apple resmi sitesinde kredi kartı ile satın almalarda 1449 TL iken havale ile satın almalarda ise 1391,04 TL fiyattan satılmakta.

Sizce iPhone 5C’nin tutulmamış olma sebebi de yukarıda bahsetmiş olduğumuz “gösteriş çılgınlığı” mı? Yoksa gerçekten çok mu zenginiz?

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir