FIFA 21 Ultimate Team Yenilikleri Neler?

FIFA 21 Ultimate Team, oyun çıktığı andan bu yana en fazla ilgiyi alan ve anlık oyuncu sayısı en yüksek olan bölümlerden biri. Oyunda kendi takımınız üzerinden ilerlemenizi ve kendi yıldız kadronuzu kurmanızı sağlayan Ultimate Team bölümü, oyuncu sayısından anladığımız o ki FIFA 21  ile hiç görmediği kadar ilgi görüyor.

Peki EA Games bu kısımda nasıl değişiklikler yaptı ki Ultimate Team bölümüne gösterilen ilgi arttı? Yenilikler neler oldu? Hadi inceleyelim.

FIFA 21 Ultimate Team Tüm Yeni Özellikler

EA Games her sene, yeteri kadar yenilik yapmadığı için eleştiriliyor olsa da bu sene Ultimate kısmında istenen değişikliklere adım atılmış gibi. Artık çok daha fazla özelleştirme seçeneği var.

FIFA 21 Ultimate Team

Co-OP Kısmında Yeni Oyun Modları

Takımınızı illa ki kendiniz kurmanıza ya da yükseltmenize gerek yok. Arkadaşlarınızla da bunu yapabilirsiniz. FUT Ortak artık daha detaylı. Arkadaşlarınızla birlikte FIFA 21 oynamanın zevkini katlamak için yeni oyun modlarını deneyebilir ve özel etkinliklere katılabilirsiniz.

Division Rivals kısmında, Squad Battles kısmında, Dostluk Maçları bölümünde özel kurallar ve ayarlarla beraber arkadaşlarınızla rakiplerinize karşı mücadele edebilirsiniz. Kazandığınız başarılar ortak ödüllerle ödüllendiriliyor. Ayrıca ortak görevleri yapabiliyorsunuz.

FUT Stadyum Ayarları

Eski oyunlarda da Stadyum için bazı özelleştirmeler sunuluyordu ama bu kez FIFA 21 Ultimate Team ile adeta her detay ele alınıyor. Nasıl yeni bir takım kuruyorsanız, aynı şekilde yeni bir stadyum kurulumu da yapıyorsunuz.

Zamanla artan kapasiteleri karşılayacak düzenlemeler, gol sevinçleri için yeni çalışmalar, kendi tribünlerinizi oluşturma gibi birçok ayara ulaşabiliyorsunuz ki bu da oyun deneyimini çok daha fazla derinleştiriyor.

Kulüp Yönetimleri Geliştirildi

Artık oyun daha fazla kulüp yönetimine odaklanmayacak. Asıl hedef saha içinde daha etkin olmak olacak. Bundan böyle her maçtan sonra kondisyon seviyeleri otomatik olarak artıyor. Artık her seferinde kartlar almanıza gerek yok.

Kondisyon ögelerini yönetmek için ekstra bir kontrol sistemi yok. Bunun yanında teknik personele olan ihtiyaç ve antrenman ögelerinde de düzenlemeye gidildi. Bu ögelerin çoğu kaldırıldı. Sakatlık ve sakatlık tedavi sistemi yenilendi. Bu sayede de oyuna daha fazla odaklanmanız sağlandı. Belki FIFA 21 Ultimate Team için en önemli değişikliklerin başında bu geliyor.

Oyunu Hızlandırmak için Yeni Adımlar

Kulüp yönetimlerinde yapılan bu özelleştirmeler tamamen oyunu hızlandırmaya yönelik. Fakat tek başına bu artılar yok. Bunun yanında;

  • Gol sevinçleri kısaltıldı
  • Tekrarlar azaltıldı
  • Top oyun dışına çıktığı zaman geçen süre azaldı.
  • Kolay erişim menüleri eklendi ve daha hızlı taktik yapma şansı geldi.

böylece oyun tam anlamıyla hızlanmış oldu.

FIFA 21 İkonlarının Sayısı Arttı

FIFA 21 Ultimate Team ile oyunda ikon sayıları artıyor. 100 adet ikon ile karşı karşıya kalıyoruz. Futbol tarihinde yer almış en önemli 100 ikon artık oyunda yer alıyor. İkonları nasıl kullanacağınız ve ikonlara nasıl ulaşacağınız da size kalmış durumda. İsterseniz bu oyuncuları kiralamanız da mümkün. Dedik ya, gerisi size kalıyor.

Çok Daha Fazla Bonus İmkanı

Kazandığınız başarılar için zaten ödüller kazanıyordunuz. Yeni paketler ve coinler geliyordu. Fakat yeni Ultimate ile kazanabileceklerinizin sayısı iyice arttı. Bundan sonraki süreçte çok daha fazla bonusa ulaşabiliyorsunuz. Bu da oyunda daha hızlı bir şekilde yükselmenizi sağlıyor.

Tüm Oyun Menülerinde Yeni Yüzler

FIFA 21 Ultimate Team ile maç sırasındaki menülerin değiştiğini belirttik. Maç menülerinin değişmiş olması, oyun içerisindeyken çok daha hızlı kararlar vermenize izin veriyor. Fakat tek değişiklik bu değil. Bu güzel bir değişiklik ama asıl değişim ana menülerde. Sıkıldığınız o beyaz menüler artık yok.

Bunun yerine daha koyu renklerle daha şık görüntülerin elde edildiği ve istediğinize hemen ulaşmanızı sağlayacak olan yeni FUT menüleri var. Takımınızı mı yöneteceksiniz bu çok basit. Stat için düzenlemeler mi yapacaksınız ya da transfer mi gerçekleştireceksiniz bunlar da çok basit. Yeni menüler işlerinizi çok kolaylaştıracak.

FIFA 21 Ultimate Team için yapılan değişiklikler bunlar. Oyunda daha iyi anlayacağınız tüm bu değişikliklerle beraber yeni oyun yapısına hoş geldiniz diyorum. Siz de anlayacaksınız ki oyuna girdiğiniz zaman, o yeni havayı hissediyorsunuz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir