Mutlaka Yüklenmesi Gereken Cydia Uygulamaları

Eğer sizde jailbreak dünyasıyla tanışmışsanız Cydia içersinde bulunan tweakleri keşfetmeye hazırsınız demektir. Sizler için, bu konuda bir araştırma yaparak hem bizim kullandığımız hem de sizlerin işine yarayacağını düşündüğümüz bazı Cydia Tweaklerinden sizlere bahsedeceğiz.

Gerekli ve güzel bazı cydia uygulamaları

Cyntact : İndireceğiniz bu tweak sayesinde, rehberinizde bulunan kişilerin sol tarafına küçük bir resim koyabiliyorsunuz.

Activator : iPhone kullananların bazı kişilerin Home tuşu ilerleyen yıllarda bozulmakta. Hem bunu önlemek hem de iPhone cihazınızı daha aktif bir şekilde kullanmak için gereken çok önemli bir tweak. Bu tweak ile ekrana dokunduğunuzda belirlediğiniz bazı kısa yollarla istediğiniz tüm her şeye ulaşabiliyorsunuz. Örneğin, WI-FI’yı buradan kapatıp açabilir, ya da data bağlantılarınızı buradan yönetebilirsiniz. Ekleyeceğiniz uygulamaları, menüyü kullanmadan buradan seçebilirsiniz.

PWNTunes : Bu program sayesinde, iPhonelarınızın disk boyutu kadar bir flash diske sahip oluyorsunuz. Bu programla birlikte, istediğiniz her şeyi USB yardımıyla iPhone cihazınıza yükleyebilir ve cihazınızda istediğiniz verileri bir yerden bir yere taşıyabilirsiniz.

No Voice Mail : Telefon ederken, Voice Mail (Telesekreter) kısmını görmüşsünüzdür. Çoğu zaman bu tuşa yanlışlıkla basar ve arama yaparız. Buda gereksiz zaman kaybına yol açmaktadır. Bu tweak sayesinde, bu bölümü tamamen yok edebiliyorsunuz.

Phone Buzzer : Bir yeri ararken telefon kulağımızda karşımızda kişinin telefonu açmasını bekler dururuz. Bu tweak sayesinde bu dertten kurtuluyorsunuz. Aradığınız kişi telefonu açtığı anda size bir titreşim gönderen bu program ile telefonu kulağınızda boşu boşuna bekletmemiş oluyorsunuz.

Cydelete : Cydia üzerinden indirdiğiniz tüm uygulamaları bu tweak sayesinde kaldırabilirsiniz. Bu programı kurmaz iseniz, maalesef Cydia üzerinden yüklediğiniz uygulamaları kaldırma şansınız yok.

Winterboard : Eğer jailbrek yükledikten sonra tema kullanmak istiyorsanız, bu program sayesinde Cydia üzerinden çeşitli temaları indirebilir ve görebilirsiniz.

Yukarıdaki uygulamalar dışında yüzlerce uygulama ve tweak’e sahip olan Cydia’daki reporlardan sizde kendiniz bir çok uygulamayı ve tweak’i araştırabilirsiniz.

2 Comments

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir