Girişimcilerin Okuması Gereken En İyi Gİrişimcilik Kitapları

Dev şirketleri kuran o başarılı insanların ortak noktasının kitaplar olduğu apaçık bir gerçektir. Diğer insanların kitap okumasından farkı ise doğru kitapları, doğru biçimde okumaktır. Hiç zaman kaybetmeden girişimcilerin okuması gereken en iyi girişimcilik kitaplarını öğrenelim.

Girişimcilerin Okuması Gereken En İyi Gİrişimcilik Kitapları

Hayatımızı sessiz sedasız şekillendirerek yön veren girişimcilerin dünyasına dalmadan önce girişimci kimdir tanıyalım.

Girişimcilik Nedir? Kimdir?

Girişim kelime manası olarak bir işe başlamak olarak tanımlanmaktadır. Günümüz dünyasında gittikçe yaygınlaşan bir kelime olarak ise bir işe başlamanın yanı sıra o işin kendi işimiz, fikrimiz ve becerimiz dolayısıyla ortaya konulması anlamı da bulunmaktadır.

Girişimciler çoğunlukla sıradan çalışanlar gibi 9/5 saat diliminde çalışmaz aksine daha fazla saat harcayarak emeklerini ortaya koyarlar.

Steve Jobs, CNBC’nin son 25 yılın en etkili liderleri sıralamasında 1. geldi

En İyi Girişimcilik Kitapları Hangileridir?

Neden Satın Alırız? – Paco Underhill

neden satın alırız

Günümüz endüstrisinde ürün satıcılarının en büyük gayeleri olan bir şeyi satabilme algısını yerleştirmenin nasıl ve hangi yollarla gerçekleştirldiğini detaylıca anlatan bir kitap. Özellikle marketing alanında işletmesi olanlar için Neden Satın Alırız? Kitabı başucu niteliğinde.

Outliers – Malcolm Gladwell

Outliers

Çizginin Dışındakiler olarak Türkçeye çevrilen kitap, günümüz dünyasında başarılı olabilen insanların hayatlarından andekdot ve örnekler vererek başarıyı geriten unsurları tanımlamaktadır.

Mor İnek – Seth Godin

mor inek

Mor İnek kitabı, başarının arkasındaki temel mentalitenin fark yaratabilmek olduğunu anlatıyor. Düzen ve endüstriler monoton bir işleyiş kazandığında, sizin aradan sıyrılabilmenizin tek yolu fark yaratabilmektir diyor Seth Godin.

Para Kazanmak Senin Elinde

para kazanmak senin elinde

Para Kazanmak Senin Elinde kitabının Newyork Times Best Seller unvanının yanı sıra yazarın AUIDE kişisel gelişim ödülü bulunmaktadır.

Kitapta para kazanmanın herhangi bir teknik ve yöntemle değil akıl ve mentalite ile gerçekleşebileceği anlatılmaktadır.

100 Dolar’lık Başlangıç – Chris Guillebeau

100 dolarlık başlangıç

Şirketler ve ticari kurumlar için bütçelerin nasıl planlanması gerektiğini rasyonel bir biçimde istatistiklerle anlatan yazar, 100 dolarlık başlangıç ile nelerin mümkün olduğunu başarılı bir kalemle anlatmış durumda.

İyiden Mükemmel Şirkete –  Jim Collins

iyiden mükemmel şirkete

İyiden Mükemmel Şirkete  adlı kitap başarılı olan şirketle yerinde ilerlemeden duran şirketin arasındaki farkı çok iyi bir dille anlatıyor. Kitabın yazarı olan Jim Collins, bir ekiple birlikte onlarca farklı şirketi tüm finansal değişkenleri inceleyerek iyiden mükemmele giden yolu irdeliyor.

Sil Baştan – Jason Frieds

sil baştan

37signals şirketinin kurucu ortağı olan Jason Frieds tarafından kaleme alınan Sil Baştan küçük ve orta ölçekli şirket ve kuruluşların yükselebilmesi için gereken altyapıyı anlatıyor. Girişimcilik servüneninde ilk durağınız Sil Baştan kitabı olmalı.

Diğer En İyi Girişimcilik Kitaplar:

  • Drive
  • Paranın Yükselişi
  • İş Bitirici
  • Mutluluk Dağıtmak
  • Pür Dikkat
  • Neden İle Başla
  • Alışkanlıkların Gücü
  • Sen Bitti Dediğinde
  • Sıfırdan Bire
  • Kancaya Takılınca
  • Kendi Kendine MBA
  • Kendini Seç
  • Mor İnek

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir