Google Adwords Adsense Entegresi

Başlığı uzun süre düşünmeme rağmen içeriği tam olarak tanımlayabilecek en uygun başlığın bu olduğuna karar verdim, zaten yazının devamı okunduğunda da ne demek istediğim tam olarak anlaşılacaktır diye düşünüyorum. Hepimizin bildiği gibi Google ve google ürünleri genel anlamda birbirine entegre bir şekilde ve sanki tek portalı kullanıyormuş gibi izlenim uyandıracak şekilde başarıyla bağlanmış. Ancak bu konuda göze çarpan, en azından bana garip gelen bir durum var ki gerçekleşmesi durumunda google webmaster’lar için çok güzel bir adım atmış olacak.

Bilindiği gibi google’ın reklam verenlere yönelik hizmeti olan Adwords gayet kullanışlı ve bir o kadar da bilinçli kullanıcılarını hedefe ulaştıran bir uygulama. Aynı şekilde adsense hizmeti de bu uygulamanın paralel bir uygulaması olarak tanımlanabilecek bir diğer uygulaması. Adwords ve Adsense birbirini tamamlayan birbirinden bağımsız düşünülemeyecek uygulamalar olmasına karşın aradaki kopukluk izlenimi veren Google’ın pazarlama stratejisi dahilinde bilerek düşünülmüş bir uygulama olsa gerek. Bu eksikliğini hissettiğim ve bir çok kişinin de hissettiği eksiklik, reklamları sitelerinde yayımlayan yayımcılara yönelik. Mesela ben bir reklam yayımcısı olarak reklam gelirlerimin onaylanan miktarıyla (söz gelimi 50$) adwords hesabıma aktarıp bu hesabımdan reklam verebilmek gibi basit gibi görünen ancak öenmli bir ayrıntının lmasını isterdim.

Üstelik her iki sistem de daha önce belirttiğim gibi zaten birbiriyle paralel uygulamalar ve bu açıdan baktığımızda en azından ikisi arasında birnevi kredi yöntemiyle, adsense hesabımda birikmiş reklam gelirlerimi adwords hesabına aktarıp reklamlarımı yayımlayabilsem daha kullanışlı ve daha pratik olacağı kanısındayım. Bu uygulamanın google’a maliyetinin bir nokta kadar bile yük getirmeyeceği aşikarken sanırım bu pazarlama mantıklarına uymadığından henüz bu yönde atılmış bir adımları yok, aslında olsa güzel olacak bir uygulama olmaz mı? Ayrıca bu şekilde adsense konusunda reklam yayıncılarına ödeyeceği miktarların azımsanmayacak kadar adwords’e döneceğini de gözardı etmemesi gereken Google, her nedense bu yönde bir adım atmıyor.

Umarım ilerleyen zamanlarda bu konu akıllarına gelir yahut akıllarında zaten var olan bu uygulama bir an önce hayata geçer de ben 100$ lık gelirimin dolmasını bir kaç ay bekleyeceğime hiç olmazsa bunu bu şekilde değerlendirip farklı şekilde bu gelirin geri dönüşümünü alabilirim. Böylesi google’ın da işine gelecek bir yöntem olacağı da zaten ortada ki bir eliyle verdiğini diğer bir eliyle almak sanırım bu gibi şirketleriçok daha mutlu edecek olsa gerek.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir