Google Adwords Nedir?

Adwords, Google inc. Şirketinin esas gelir kaynağıdır. Reklam verenlerin kullandığı bu sistem, müşterilerin reklamlarının tıklanması karşılığında bir tıklama başı maliyet belirlemesi ve verilen reklamların Adsense sisteminde ve Google arama sonuçlarında gözükmesiyle işlemektedir.

Günümüzde birçok kurumsal ve kişisel reklam veren Google Adwords sistemini tercih etmektedir. Google’ın kullanım hacmi bu kullanımın cazip sebeplerini oluşturmaktadır. Alternatif reklam şirketleri hala Google’ın reklam sistemi ile mücadele edebilecek bir yetkinliğe sahip değildir. İnternet kullanıcılarının tüm araştırma ve sorgu işlemlerini Google üzerinden yapması Google web araçlarının ve reklam sistemlerinin bu denli popüler ve kullanışlı olmasına olanak sağlayan etkenlerdir. Adwords Sistemine üye olduktan sonra, reklam verenler kampanya oluştur sekmesine tıklayarak, reklam içeriğini oluşturmaya başlarlar. Reklamın text reklam mı, resim reklam mı ya da video reklam mı olacağını belirledikten sonra finans ayarları kısmına geçerler. Burada, reklamları için aylık, haftalık, günlük hatta saatlik bir bütçe performans ayarı yapabilmektedirler. Adwords’ün cazip gelen kısımlarından birisi de budur. Reklam veren, bütçesini dilediği gibi kısıp arttırabilir ve gönlünce yönetebilir. İş böyle olunca en düşük bütçelerle bile bu dev sisteme reklam verebilmek mümkün oluyor.

Tüm bu avantajları ile Adword Sistemi, kullanıcılarına çok büyük avantajlar ve yüksek geri dönüşler sağlayabiliyor. Yani düşük bütçeli bir reklam veren bile, reklamlarının karşılığını bütçesi dahilinde alabiliyor. Bu alternatif reklam sistemlerinde ne yazık ki mümkün olmuyor.

Yazımı sonlandırmadan sizlere şunu da belirtmek istiyorum birçok kişi Adsense ve Adwords’u birbirine karıştırabiliyor. Kısaca bu ikisi arasındaki fark:

Adsense‘i yayıncılar, Adwords‘ü reklam verenler kullanır. Birisi reklam alma servisi diğeri reklam verme servisidir.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir