Google’dan Akıllı Gözlük

Google şimdi de akıllı gözlük üretmeye başlıyor. Google Glass adıyla piyasalara girmeye hazırlanan akıllı gözlük projesinin videoları, Google Glass sayfası ve youtube’da yayınlanmaya başladı. Gözlükle hissettiklerinin adıyla yayınlanan video, gözlük kullanan insanların gördükleri anlatılıyor. Yani, gözlüğü taktığınızda görüş alanınız gözlüğün sağ üst köşesinde geçen bilgiler olara atfediliyor.

google-glass

Öte yandan Google, akıllı gözlüğü denemeleri amacıyla birçok “yaratıcı kullanıcıya” ve yazılım uzmanlarına göndererek yorumlarını ve önerilerini almayı amaçlıyor. Google Glass ilk defa geçen yıl düzenlenen tanıtım etkinliğinde tanıtılmış, deneyerek yorumlarını iletmek isteyen geliştiricilere ve yazılımcılara 500 dolar gibi bir fiyattan satışa sunmuştu.

Akıllı gözlükle piyasaya bomba gibi girmeye hazırlanan Arama Motoru devi Google, özellikle Amerika’da bulunan kullanıcılar için Twitter’da başlattığı kampanya ile akıllı gözlüğün kullanıcılar tarafından ne amaçla kullanılmak isteyebileceği hakkında piyasa araştırması yapıyor. Eğer Amerika’da yaşıyorsanız veya bu kampanyaya siz de katılmak istiyorsanız, Twitter üzerinden #ifihadaglass hashtagını kullanarak görüşlerinizi ve ne şekilde kullanmak istediğinize dair düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.

Twitter veya Google+ (+ProjectGlass) üzerinden katılmak istiyorsanız;

  • 50 kelime veya altında düşüncenizi paylaşabilir;
  • 5’e kadar fotoğraf paylaşabilir;
  • Maksimum 15 saniyeye kadar video paylaşabilirsiniz.
  • Google+ üzerinden ProjectGlass hesabını veya Twitter üzerinden @projectglass hesabnın takip etmeli;
  • 18 yaşından büyük olmalısınız.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir