Google Glass’tan iPhone Desteği Geliyor

Google tarafından son yıllarda üretilen en iyi ürünlerden birisi olarak lanse edilen Google Glass (Google Gözlüğü) , hergün farklı otoritelerden olumlu yorumlar almaya devam ediyor.

Google-Glass

1500 dolar gibi bir fiyattan sunulacağı ön görülen Google Glass, içerisindeki bilgileri (gelecek toplantıların bildirilmesi, cevapsız aramaların gösterilmesi gibi) bildirmek için Android altyapısını kullanacak.

Yeni yapılan bir ropörtajda, internet devi Google’ın basitleştirilmiş bir sistem üzerinde çalıştığı, Google Glass’ın iPhone ve farklı mobil cihazlarla Bluetooth aracılığıyla entegre halde çalışacağı bildirildi. Bu entegrasyon sayesinde navigasyon ve SMS’lerin de kontrol edilebileceği belirtildi.

Şu an, Google Glass MyGlass Android uygulaması aracılığıyla kullanılabiliyor ve GPS ve SMS mesajlaşmalar bu sayede kontrol edilebiliyor.

TechCrunch web sitesinden Frederic Lardinois tarafından Google ile firmanın New York ofisinde yapılan ropörtajda aşağıdaki kısımlar öne çıktı:

SMS mesajlaşma ve navigasyon fonksiyonlarını Google Glass ile birlikte kullanabilmek içinAndroid işletim sistemli  mobil cihazınızı gözlükle eşleştirmelisiniz ve bunun için Glass uygulamasını telefonunuza yüklemeniz gerekir.

Yine de, tabi ki bu durum yakın bir zamanda değişecek, keza Google New york ofisinde bununla ilgili çalışma yapılabilmesi için yeni bir birim oluşturulmuş durumda.

Google çalışanlarından alınan bu bilgi, bu özelliklerin cihazdan bağımsız bir şekilde kullanılabileceği yönünde. Yani bu da şu anlama geliyor ki, sadece Android kullanıcıları değil, iPhone kullanıcıları da Google Glass kullanabilecekler. Şu an gözlüğün iPhone üzerinden yönlendirilmesi mümkün değil ve bu, iPhone kullanıcılarını üzen bir durum.

Hatırlatmakta fayda var, gözlüğün şu an bir GPS alıcısı bulunmuyor ve bu da demek oluyor ki GPS bilgilerini uydu üzerinden alamayacak ve mobil cihazın konum bilgisini kullanarak çalışacak.

Görünen o ki, Google, gözlüğün üzerindeki bir takım kısıtlamaları kaldıracak ve iPhone ile birlikte kullanmaya başladığımızda belki gözlük sayesinde kapılarımızı bile açabileceğiz, ne dersiniz?

Lardinois’in söylediğine göre; gözlük şu an beta aşamasında ve çok yakında tam fonksiyonlarını görmeye başlayacağız ve cihazın internet kullanıyor olması pek de önemli olmayacak.

Google-Glass

Google’ın resmi web sitesinde verilen bilgiye göre gözlüğün fiyatı 1500 dolar olacak ki bu da yaklaşık olarak 2700 Türk Lirası’na tekabül ediyor. Öte yandan gözlüğe bakacak olduğumuzda 5 megapiksel kamera ve 720 p video çekme imkanı bulunuyor ve 16 GB hafızayla birlikte sunulacak ve bu hafızanın 12 GB gibi bir bölümü kullanılabilecek.

Yüksek çözünürlüğü bulunan gözlükte, Google tarafından söylendiğine göreçözünürlüğü  25 inç yüksek çözünürlüklü televizyon ekranına eşit .

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir