Google Maps’i Varsayılan Yapın

Buradaki yazımızda belirttiğimiz gibi, Googla Maps’in (Haritalar) iOS’tan gidişi kötü olmuştu ama dönüşü muhteşem oldu.

mapsopener, maps opener

Google Haritalar iOS’a tekrar geldi fakat bir problem mevcut. Apple’ın kendi haritaşı şu an varsayılan durumunda ve haritalar linklerine (örneğin Facebook’taki yer bildirimlerinde) tıkladığınıza Google Haritalar yerine Apple Haritalar açılıyor.

Neyse ki, bu problem jailbreak yapmayanların problemi, jailbreak yapılmış cihazı bulunanlar için bununu çözümü çok basit. Çözümün adı: MapsOpener – yeni bir jailbreak tweakı ve harita linklerine tıklandığında Google Maps’in açılmasını sağlıyor.

MapsOpener’ı yükledikten sonra, uygulama tarayıcınızdan açtığınız harita linklerini Apple Maps yerine Google Maps’ten açacaktır. Yönlendirmeli linklerde de çalışmaktadır.

Google Maps’in rehberinizdeki kişilerin adreslerini açmayı desteklemediğini düşündüğümüzde, bu uygulamanın onu da destekleyecek şekilde düzenlenmesi sanırız daha iyi olacaktır. Belki de geliştiriciler bunu göz önünde bulundururlar.

Bunun dışında jailbreak yapanlar için çok güzel bir uygulama olan MapsOpener, Google Haritalar uygulamasını sık kullananların gerçekten çok işine yarayacak. Apple kendi varsayılan programlarımızı kullanmamıza izin verene kadar jailbreak herşeye çözüm bulacak gibi görünüyor.

MapsOpener’ı indirmek istiyorsanız Cydia’dan BigBoss reposuna gidip ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir