Google’ın Mobil Geliri: 8 Milyar dolar

Google internet sektörünün vazgeçilmezleri arasında yerini sağlamlaştırdığını artık çok iyi biliyoruz. Bu sektör her ne kadar kaygan bir sektör olsa da en büyük kısmıyla “sanal”a bağlı olsa da güvenli ve profesyonel adımlar atıldıkça yeriniz de sağlamlaşıyor elbet. Fakat google sadece PC’ye bağlı kalmadı. Android işletim sistemiyle mobilde de ağırlığını koymaya başladı. Bu onlar için kaçınılmaz bir şeydi ve başaramasalardı, yani mobilde bu kadar etkili olamasalardı tahtları ciddi manada sallanabilirdi. Zaten 2005 yılındaki mobil atılımları android için büyük bir kumar demişlerdi. Devir değiştikçe pek de öyle olmadığı anlaşıldı.

Google'un mobil geliri 8 milyar doları aştı

Bu taht sallanma korkusunu yaşayanlardan bir de facebook. Mobil gelirleri Twitter‘ın çok çok gerisinde kalan facebook yeni reklam denemeleriyle bu farkı kapatarak mobilde de etkinliğini artırmaya her gün büyük adımlarla çalışıyor. Mobil diyoruz da neden önemli burası. Bunu anlamak aslında çok da zor değil. Çünkü artık hepimizin elinde o mobil cihazlar var ve internetede, oyuna da, planlamaya da, programa da bu platformlar üzerinden giriyoruz. Çok yakında internetin daha da hızlı olması ile birlikte daha neler girer bu cihazlara neler. O halde tabiki bunlar da değişen teknolojiye ayak uydurmak zorunda kalıyorlar.

Her neyse konuyu buraya kadar biraz dağıtmış olsak da bildiklerimizi bir hatırlamış olduk. Konuya dönersek; google’In mobil gelirleri 8 Milyar dolar seviyesini aştı. Geçen yıl mobil sancıyı birazcık yaşamıştı ama. Bu yıl geçen yıl aynı dönemine oranlar gelirini 3 kat artırmış görünüyor.

Google gelirinin büyük çoğunluğunu reklamlar üzerindek kazanıyor. Geçen yıl açıklanan mobil gelirlerinin de çok büyük çoğunluğu bu şekildeydi. Fakat bu sene herhangi bir raporun açıklanmaması otoriteler tarafından şöyle yorumlandı: “Google Play üzerinden yapılan uygulama satışlarının karlılığı bu rakamı yukarı çekmede büyük rol oynamıştır. ” Peki google bu sektörde yani uygulama alanında en büyük rakibi kim? Hiç kuşkusuz Apple. Zaten aralarının açılması ve bir düelloya dönüşen rekabet ortamında bunun etkisinin de büyük olduğunu söyleyebiliriz.

Bakalım bu yükselen trend mobilde daha neler göreceğiz…

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir