Google Play, App Store’u Geçti

Android işletim sistemine sahip cihaz sayısının artması, Android kullanıcı sayısının iOS kullanıcı sayısını geçmesine sebep oldu. Hâl böyle olunca uygulama yapımcıları iOS yerine Android yazılıma yöneliyorlar. Bu da Google Play’in App Store’u geçerek dünyanın en büyük mobil uygulama platformu olmasına sebep oldu.

android-ios

Rakamlarla açıklayacak olursak, Google Play’deki uygulama sayısı 800 bini geçerken, App Store’daki uygulama sayısı ise 775 bin civarında. Play Store ve App Store’un ardından ise Windows Phone Store geliyor. Windows Phone Store’daki uygulama sayısı sadece 150 bin civarında.

The Sociable ismindeki teknoloji dergisinin haberine göre, bu hızla devam etmesi durumunda Google Play Store 2013 Nisan’ında 900 bin, Haziran’ında ise 1 milyon uygulama sayısına ulaşabilir.

Her ne kadar Google Play Store’daki uygulama sayısı App Store’un çok üstünde olsa da, indirme sayılarına bakıldığında App Store’un ezici bir üstünlüğü var. Android cihazlar için Google Play Store’dan indirilen indirilen uygulama sayısı 25 milyar civarında iken App Store’dan indirilen uygulama sayısı 40 milyarı geçmiş sayıda. Bu da esas ezici üstünlüğün App Store’da bulunduğu gerçeğini gözler önüne seriyor.

Android ve Google Store’un ezici bir şekilde mağlup olduğu gerçeği söz konusu olsa da, analistler Android’in adım adım App Store’a yaklaşacağını ön görüyor. Tabi ki bunu zaman gösterecek.

Sizce Android iOS’u geçebilir mi?

 

 

 

 

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir