Google Play’de Olmayan Uygulamaları Kurmak

Android uygulamaların hepsi sonuç olarak Google Play’de barındırılmıyor. Dış linkleri kullanarak indirmiş olduğunuz android programları yani apk dosyalarını nasıl kuracağınız konusunda detaylı bilgilendirme yapalım.Bildiğiniz gibi bazı uygulamalar ya da oyunlar Google Play tarafından kaldırılmakta veya yetersiz görüldüğü için kabul edilmemektedir. Google Play’e uygulama ekletebilemek içinde tamamen kişi veya kuruluşa ait olduğunu gösteren bir takım belgelerin yer alması gerekmektedir. Aradığınız uygulama veya oyun, Google Play’de yer almıyor ve alternatif siteler aracılığı ile bu dosyaya sahip olmak istiyorsanız yapmanız gereken bir takım işlemler vardır. Telefondan indirme yapacaksanız eğer öncelikle her hangi bir apk dosyası indirmeden önce telefonunuzun ayarlar kısmına girerek “bilinmeyen kaynaklardan dosya indirmeye izin ver” seçeneğini işaretlemeniz gerekmektedir. Telefon yerine bilgisayardan indirme işlemini yapcaksanız eğer, dosyayı apk format’ın da indirmelisiniz. İndirdiğiniz apk dosyasını telefonunuzu usb kablo yardımı ile bilgisayara bağlayarak ana dizine ya da download klasörüne göndermeniz gereklidir.

uygulama_kurma

Telefondan İndirme Nasıl Yapılır ?

Öncelikle telefonunuzun Ayarlar sekmesine girin. Ardından güvenlik sekmesine tıklayın ve Bilinmeyen kaynaklar yazısının yanındaki kutucuğu işaretleyin. Bu aşamadan sonra artık dış bağlantılardan indirme işlemini yapabileceksiniz. Eğer nereden yapacaklarını bilmeyenler ya da bulamayanlar olursa yandaki resimden yardım alabilirler. Fakat her siteden indirme yapmamanız tavsiye edilmektedir. Şayet indirmiş olduğunuz dosya virüslü ise telefonunuza komple virüs bulaşacaktır. Virüs çeşitlerine göre telefonlarınıza yazılımsal olarak ciddi sorunlar yaşatabilirsiniz. Antivirüs programı olmadan indirme yapmanızı tavsiye etmiyoruz.

uygulama_kurma3

Bilgisayardan İndirme Nasıl Yapılır ?

Bilgisayardan indirme yapmak aslında tamamen indireceğiniz web sitesine ve orada bulunan download linki ile alakalı bir durumdur. Günümüzde binlerce download sitesi yer almaktadır ve site sahiplerinin tercihlerinin farklı olması doğrultusunda sizlere verilecek olan kaynaklarda farklı olacaktır. Bu yüzden bilgisayardan indirme işlemi yaparken, rar değil apk dosyalarını indirmeye özen gösterin. Eğer indireceğiniz uygulama ya da oyun crack veya hile içermiyorsa zaten apk olarak sizlere sunulmalıdır. Aksi halde bu sefer hem bilgisayarınız hem de telefonunuz virüs kapabilir.

İndirilen Dosyalar Nasıl Kurulur ?

Dosyaların kurulum işlemi aslında en basit olan işlemdir. Siz bilgisayar ya da telefondan bir şekilde apk dosyasını edindikten sonra, bu dosyalar farklı bir konuma atmadığınız sürece “indirme” klasöründe yer alacaktır. Bu klasörün içerisine girerek ilgili dosyanın üzerine tıklayarak kurulumu yapabilirsiniz. Aslında bu kurulum uygulama veya oyun üreticilerine bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Fakat bilgisayarda program kurar gibi aynı şekilde bir kurulum tarzına sahip olduğu ve çok yüksek bir uygulama olmadığı sürece herkesin yapabileceği işlemler arasında yer almaktadır.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir