Google Slaytlar ile Sunum Nasıl Hazırlanır?

Okul döneminde ödev hazırlamak için kullanılan, sonraki dönemlerde iş hayatını kolaylaştıran, toplantılarda, sunumlarda pratik çözümler sunan programları birçok kişi günümüzde kullanmaktadır. Bu sunumlar için son zamanlarda kullanabileceğiz başarılı bir hizmete Google Drive üzerinden ulaşabilirsiniz.

Google Slaytları internet bağlantısı olmasa dahi telefonunuzdan, bilgisayarınızdan sunumlarınıza erişimi ve düzenlemeyi sağlar. Sunum üzerinde aynı anda birçok kişinin çalışmasına olanak verir. Yapılan değişiklikler otomatik olarak kaydedilir ve tarihe, değişiklik yapan kişiye göre eski düzenlemelerinize ulaşabilirsiniz.

Google Slaytlar ile Sunum Nasıl Hazırlanır?

Google Drive hesabına giriş yapıyorsunuz. Sol menüde yer alan’’ Yeni’’ butonundan ‘’Google Slaytlar’’a tıklıyorsunuz ve karşınıza sunum sayfası çıkıyor.

Sağ tarafta çıkan temalar kısmından uygun olan temayı seçiyorsunuz. Üst menüde yer alan ‘’Dosya’’ bölümünde ‘’Web’ de yayınla’’, ‘’Farklı indir’’, ‘’Sayfa düzeni’’ gibi seçeneklerden faydalanabiliyorsunuz.

‘’Görünüm’’ kısmında yer alan ‘’Animasyonlar’’ ile görsellerinizi animasyon haline getirebiliyorsunuz.

Google Slaytlar ile Sunum Nasıl Hazırlanır?

Ekle, Slayt ve Biçim kısmından görüntüler, videolar, grafikler oluşturabilir. Sağ üste yer alan ‘’+’’ butonundan yeni slayt ekleyebilirsiniz. Sırasıyla ‘’yazdır’’, ‘’geri al’’ ve ‘’ileri al’’, ‘’biçim boyama’’ gibi butonlara yer verilmektedir.
Ayrıca ‘’Metin Kutusu’’, ‘’Görüntü’’, ‘’Yorum ekle’’gibi butonlarda slaytlarınızın yanına notlar bırakabilir, görüntüler ekleyebilirsiniz. Sunumu kendinize göre kişiselleştirebilirsiniz. Tüm işlemleri yerine getirdiğinizde sağ üste yer alan ‘’Sunumu Başlat’’ butonu ile oynatabilirsiniz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir