Google Spam’a Göz mü Yumuyor?

Bilindiği gibi Google‘ın hizmetleri arasında, google sonuçlarının kalitesinin arttırılması amacıyla oluşturulmuş olan bir spam bildirim forumu bulunmakta. Bu form aracılığı ile kullanıcılar, arama sonuçlarında rastladıkları haksız veya spam içeriğe sahip linkleri raporlayarak google arama sonuçlarının kalitesine destek vermeleri isteniyor. Google spam sonucu bildirim formu >> spamTutarlı ve bir o kadar da faydalı olan bu hizmeti kullanarak, ilgili google arama sonucundaki linki, spam olduğu düşünülen sitenin linki vb… bilgileri bu bildirim formuna yazarak kısa sürede Google’ın bu ilgili sonucu inceleyerek spam olduğunu gördüğü anda gerekli işlem olan linkin kaldırılması işlemini yapıyor.

Buraya kadar olan prosedürü bir çok insanın bilmesi ve kullanmasına rağmen Google’ın bu başvuruları incelediğini söyleyebilecek bir tek kullanıcının var olup olmadığını merak ediyorum şahsen. Çünkü iyi bir internet kullanıcısı olduğumu düşünerek, arama sonuçlarında çıkan alakasız ve açık açık spam olan sitelerin o arama kelimesindeki sonuçlarda 1. sırada yer aldığını görerek çok kez bu raporlama özelliğinden raporlamış olmama rağmen yapılmış bir işlem olduğunu açıkçası görmüş değilim. Ayrıca raporunu verdiğim linklerin tümü 100% spam olmasına rağmen google’ın bu başvurularımı dikkate aldığını görmedim. Madem böyle bir hizmet var o zaman bu hizmet aracılığıyla raporlanan sonuçlara bakıp gerekeni yapmayacaksanız o zaman neden böyle bir hizmet açıyorsunuz.

Raporlama özelliği türkçe olduğundan haliyle raporlama şekli ve açıklaması da türkçe olarak yapılıyor. Demek ki bu raporla ilgilenecek olan Google Türkiye temsilcisi diye düşünüyorum. Ancak bu hizmetin ben düzgün verildiğine inanmıyorum, benim gibi bir çok insanın da inanmadığını düşünüyorum. Google yetkililerinin bu konuda biraz daha fazla duyarlı davranmalarını bekliyoruz ki en azından kendinizin bir hizmeti olan spam ve hileli sitelerin bildirimi kısmının işlevselliğini böylece arttıra bilirsiniz. Benim ismim geçtiği üzere size bir spamın arama motorunda 1. sırada nasıl olduğunu gösterebilirim (google da dalgalanma nedeniyle bazen 2 veya 3. sıraya da iniyor ama genelde 1. sırada) Google arama kutusuna Mehmet Yazıcı yazdığınızda karşınıza gelen sonuç sayfasında 1. olan siteye ait link buradan >> açık açık spam olduğu girilenin sadece bir anahtar kelime olduğu ve bununla google arama sonucunda ilgili sitenin 1. sırada olduğunu görüyoruz. Bunu google’a ilgili kısımdan yaklaşık olarak 3 ayda 3-4 kez bildirmeme rağmen bir sonuç yok. Böyle bir hizmeti veriyorsanız arkasını getirin yahut böyle bir hizmeti veriyormuş gibi görünmeyin sayın Google yöneticileri (umarım google türkiye sesimizi duyar)

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir