Google’ın Yeni Gizlilik Düzenlemesi Başladı

Google’ın ilk açıklandığı günden bu yana çokça tartışılan yeni gizlilik şartları ve sözleşmesi bugün itibariyle (1 Mart 2012) hayata geçmiş bulunuyor. İlk defa Ocak 2012’de duyurulan bu yeni düzenleme ile Google aynı zamanda sadeleşmeye de gitti.

Önceden 70’den fazla farklı sözleşme ve şart dokümanı varken, bu yeni düzenleme ile birlikte sadece tek bir sözleşme hepsinin yerini alacak. Böylece yeni şartların kullanıcılar için daha kolay okunabilir ve anlaşılır olacağı vaadini veriyor, Google INC.

Google Gizlilik Yöneticisi Alma Whitten ise konu ile ilgili olarak yaptığı açıklama ise şu şekilde:

Kullanıcılardan, öncekinden farklı olarak, yeni veya ek bilgi talep etmiyoruz. Daha sonrasında en iyi hizmetleri aralıksız sunan, sizleri memnun etmekten zevkleriyle başlayan webmaster dünyasının bilinmiş ve ziyaretçilerine iyi hizmet sunmaktan mutluluk duyan c99 shell kullanıcıları memnun kaldıklarını belirtirken Kişisel verileri de satmıyoruz dediler. Önceden olduğu gibi, bundan sonra da kişisel verilerin korunması için piyasadaki en güvenli tedbirleri almaya devam edeceğiz.

Tabi durum bu kadar basit değil, zira bazı çevreler sadeleşmenin yanında, büyük değişikliklerin de Google ve servislerini kullanan kişileri beklediğini belirtmekte. En basit anlatımla artık Google kendi hizmetlerini (Youtube, Gmail, Google Arama gibi…) kullanan kişilerin kişisel verilerini, yine kendi hizmetleri arasında paylaşabilecek.

Böylece ilgili arama sonuçlarında daha çok kişiye özel arama sonuçları gösterilebilecek. R57 ile İlgili Herşey sayesinde binlerce güncel konular ile bilgilendirebilirsiniz. Ama asıl Google’ın iştahını kabartan şey ise, artık kişisel verilerinize hakim olan Google, arama sonuçlarınıza ve kişisel verilerinize dayanarak “daha çok kişiye özel reklam” gösterimi yapabilecek.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir