Grid Player : Felçli Hastalarla İletişim Uygulaması

iOS cihaz sahipleri için sağlık alanında da farklı çözüm uygulamaları mevcut. Herkes kendi ilgi alanlarına göre uygulamalara yöneliyor. Bunda daha doğal bir şey olamaz elbette. App Store o kadar geniş bir uygulama yelpazesi sunuyor ki seçim yapmak güçleşiyor ve bu uygulamalar arasında insan kayboluyor. İşte o uygulamalardan biri de felçli bir insanın hayatını bile değiştirebilecek uygulama Grid Player.

BBC’de yer alan habere şu başlıkla duyuruluyor : ”Sonunda biri beni duyuyor”.  Bu sözlerin sahibi olan kişi yaklaşık 20 yıl önce, yaşadığı Barnsley bölgesinde saldırıya uğrayan ve saldırı sonrası felç olan bir kişiye ait. Ailesiyle ve çevresiyle çok kısıtlı olan hareketleri ile ve çıkarmaya çalıştığı sesler ile anlaşmaya çalışıyor.

Grid Player Uygulaması

Bir gün Carlton bakım evinin bir görevlisinin, iPad‘de simge ve resimlerin üzerine basılarak cümle kurmayı sağlayan ”Grid Player” isimli uygulamasını göstermesiyle Beverly’nin de hayatı hiç beklemediği şekilde değişiyor. Artık iletişimini iPad’de bu uygulama üzerinden kurmaya başlıyor. Artık o uygulama içerisinde yer alan önceden oluşturulmuş kategorik simgeler ve bu simgelerin içinde yer alan tanımlı sesler aracılığı ile iletişim kurmak konusunda aşama kaydetmiş.

Grid Player’ın ücretsiz bir uygulama. Kullanmak için çok kısa bir kayıt işlemi ve ardından yüklenen içerikle beraber kullanılabilir. Konuşamadıklarınızı, ifade etmek konusunda son derece kaliteli bir uygulama. Aslında ingilizce bilmeyenler için gerektiğinde hem öğrenmek hem de ingilizce bilen birisine kendisini ifade etmekte de kullanabileceğiniz belli bir araç. Çevrenizde bu türden yardıma ihtiyacı olan günlük yaşamını sürdürüken dahi çevresi ile iletişim kuramayan insanlar varsa bu uygulama onlara da çevresinde ona bakmakla yükümlü olanlara da yardımcı olabilir. 

Uygulamayı iPhone, iPad ve iPod touch gibi cihazlarda kullanılabilirsiniz. 

UYGULAMAYI İNDİR

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir