Haftanın iOS Uygulamaları

App Store’un tatilinin bitmesinin ardından 2015 yılının ilk haftası da geride kaldı. Yeni uygulamaların yavaş yavaş gelmesiyle birlikte App Store’da da bir canlanma meydana geldi.

Eğer tatilin ardından Store’daki işlerin eskisine dönmesini bizim gibi bekleyenlerdenseniz, bu konuyu mutlaka okumalısınız. Keza yeni oyun ve uygulamalar telefonlarınızı şenlendirecek.

Evernote Scannable

Evernote-Scannable

Evernote, cihazlarınızın verimlilik özelliğinin her zaman olduğundan daha iyi olmasını sağlayan bir uygulama. Bu yeni uygulama olan Evernote Scannable ile dokümanlarınızı iPhone kameranızı kullanarak bir dosyaya taramanız mümkün hale gelecek. Bu uygulama dosyalarınızı otomatik olarak çevirir, keser ve görünümünü düzenler. Bundan dolayı dokümanlarınızın güzel bir görünümde taranmış olması için ekstra uğraş vermenize gerek kalmayacak. Dokümanlarınızı tarayabilmesinin tanında kartvizitlerinizi iOS kontak kartlarına çevirebilmenizi de sağlayan Evernote Scannable uygulaması ile kartvizitlerinizin dijital kopyalarını e-posta, mesaj veya diğer yollar aracılığıyla diğer insanlarla paylaşabileceksiniz. Ek olarak taradığınız dokümanları dilediğiniz zaman dilediğiniz yerden ulaşabilmek için cihazınıza kayıt da edebilirsiniz. Evernote Scannable uygulaması App Store’da ücretsiz olarak sunulmakta.

Gunbrick

Gunbrick

Bu akıllı platform oyununda oyuncular  “tekerleğin icadı” şeyini pencereden dışarı fırlatıyor ve kendi etrafında dönen bir ortamda silahlanmış bir blok boyunca ilerliyorlar. Sorumsuz bir bloğunuz var ve bu blok bir kare bloğun yapabileceği şekilde pürüzsüzce ilerliyor ve atış yaparak önünüze gelen her şeyi yıkmalısınız. Güçlü silah ları kullanarak kırılabilen duvarları parçalamalısınız. Silahın karşı tarafında güçlü bir materyal tarafından korunuyorsunuz ki bu koruma ateş mermi ve daha fazlasına karşı korumalı. Gunbrick oyunu App Store’da 5.99 dolardan satılmakta.

Drop Wizard

Drop-Wizard

Bu basit atari oyunu sizi geçmişinize, çocukluğunuza götürecek ve kendinizi atari salonlarında oyun yonuyor gibi hissedeceksiniz. Oyunda oyuncular bir büyücüyü kontrol ediyorlar ve bu büyücüyü bir platformdan başka platforma gitmek suretiyle aşağı doğru indirmeye çalışıyorlar. Turplar, tavşanlar ve hayaletlere vurarak onları geçmeli ve onları paraya çevirmelisiniz. Daha sonra bu paralara tekrar dokunarak onları toplamalısınız. Aşağı düşmekten korkmayın çünkü aşağı düştüğünüzde ekranın üstünden tekrar görüneceksiniz. Tabi ki aynı zamanda yenilmez olmadığınızı da unutmayın. Kötü adamlara kesinlikle dokunmayın keza dokunursanız tek dokunuşta soğuktan donacaksınız. Drop Wizard oyunu App Store’da 2.99 dolardan satılmakta.

Spectrum – 3D Avenue

Spectrum

Bu hafta App Store’a düşen bir diğer platform oyunu da bir ortamdan başka bir ortama geçiş yapıp duran bir hayalete can vereceğiniz Spectrum – 3D Avenue. Oyunu oynarken koyu bir hayaleti kontrol ederek onun soyut yollardan geçerken engelleri önlemeye çalışmasına yardım etmelisiniz. Amacınız portala ulaşmak fakat acaba kahramanınızı diğer tarafa geçene kadar havada asılı bir vaziyette tutabilecek misiniz? Oyunun her seviyesinde belli sayıda beyaz parlayan küreler toplayacaksınız. Ayrıca siyah küreleri de kaçarken kullanacağınız kapıları açmak için kullanmanız gerekiyor. Keşfedilmeyi bekleyen 6 faklı dünya ve 60 seviye oyunda sizi bekliyor. Spectrum – 3D Avenue oyunu App Store’da 1.99 dolardan satılmakta.

Custom Keyboard for iOS 8

Custom-Keyboard-for-iOS-8

Mor renge sahip bir klavye arıyorsunuz ve arka planında kendi fotoğrafınız olmasını mı istiyorsunuz? Çiklet tarzı tuşlar seviyorsunuz fakat farklı görünümde bir fontu olsa nasıl olur? Bu klavye uygulaması bu bahsettiklerimizin hepsini içeriyor desek? Arka planı tuş renklerini, font stilini, dokunma seslerini, gölgeleri ve hatta animasyonları değiştirebilirsiniz. Başkalarının sizin için seçmiş olduğu renk paletlerine artık mahkûm olmayacaksınız. Farklı opsiyonları karıştırın ve eşleştirin ve kendi stilinize göre klavyenizi belirleyin. Custom Keyboard for iOS 8 uygulaması App Store’da 0.99 dolardan satılmakta.

Dragon Mania Legends

Dragon-Mania-Legends

Hiç merak ettiniz mi acaba hayal dünyamızdaki dragonlar gerçek hayatta olsalar nasıl olurdu? Takip ettiğimiz hikâyelere göre dragonlar devasa, uçan kertenkele şeklinde dinozorlar oluyorlar ve tek bir nefesle şehirleri yerle bir ediyorlar, hatta insanlar tarafından kullanılıyor (buradaki kullanılmak araba gibi sürmekten geliyor) olmak onlar için hiçbir problem teşkil etmiyor. Her ne kadar böyle olsa da bir dragonunuz olsun isterdiniz değil mi? Gameloft firması tarafından geliştirilen yepyeni ücretsiz olan bu oyunda dragonunuzu geliştirmeniz gerekiyor. Tur bazlı savaş oyunlarını rakiplere karşı oynayarak ateş nefeslileri geliştirin ve neslini çoğaltın. Dragon Mania Legends oyunu App Store’da ücretsiz olarak sunulmakta.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir