Haftanın iOS Uygulamaları

Bazı haftalar vaktiniz bol olur ve bu boş vakitlerinizi mobil eğlencelerle geçirmek isteyebilir ve böylelikle vaktinizi doldurabilirsiniz. Diğer zamanlarda meşgul olmanız sebebiyle her şeyi hızlı bir şekilde halledebilmek için farklı uygulamalara ihtiyaç duyabilirsiniz.

Bu haftanız nasıl geçti veya hafta sonunu nasıl geçiriyorsunuz bilemeyiz ama sizler için derlediğimiz oyun ve uygulamalara göz atmak isteyebilirsiniz. Hızlanmak veya yavaşlamak isterseniz sizler için çeşitli uygulamalarımız mevcut.

Sift Lite

Sift

Bu refakatçı e-posta uygulaması postalarınızı hızlı bir şekilde herhangi bir ekstra çaba harcamadan sıralamanızı sağlamakta olup postalarınızı silmek için kolay bir sola doğru kaydırma hareketi yapmanız yeterli. Postalarınıza yıldız eklemek için sağa doğru kaydırma yapmalı, okundu olarak işaretlemek için yukarı doğru kaydırmalı, arşive eklemek için aşağı doğru kaydırma hareketini kullanmalısınız. Bir diğer kaydırma hareketi de bu uygulamada postalara tepki vermek amaçlı kullanılmakta. Uygulamanın kurulum aşamasında klasörlerinizi haritalandırabilirsiniz, şöyle ki uygulamanın içerisindeki kaydırma hareketlerini kendiniz şekillendirebilirsiniz; örneğin çöp, önemsiz veya arşiv klasörlerine hareketler atayabiliyorsunuz. Kaydırma hareketini kişiselleştirebildiğiniz Sift uygulamasında her şey çok basit. Bu uygulama sayesinde birçok gereksiz postadan kolayca kurtulabilirsiniz.  Sift Lite uygulaması App Store’da ücretsiz olarak sunulmakta.

Emoji Stars

Emoji-Stars

Bu sosyal oyunda, oyuncular emoji ikonların dışında hiçbir şey kullanmadan bir bulmaca oluşturuyorlar. Örneğin, bir bir şarkı için emoji bulmacası oluşturmak istediniz, şarkı da Summer Love (Yaz Aşkı) olsun; güneş ve kalp ikonlarını kullanmalısınız. Daha sonra arkadaşlarınıza veya bir çevrimiçi kullanıcıya tahmin etmesi için bu bulmacayı gönderiyorsunuz. Bir bulmacayı dooğru tahmin ettiğinizde, yıldızlar kazanacak ve bu yıldızları ipucu ve bombalar kullanmak için kullanacaksınız. Biraz aptalca gelebilir fakat yakın zamanda birçok kişinin bu oyunu cihazlarına kurduğuna şahit olacağınızı düşünüyoruz. Emoji Stars oyunu App Store’da ücretsiz olarak sunulmakta.

Evil Genius Online

Evil-Genius-Online

Evet, oyuncuları dünyayı domine eden megalomanyaklar haline getiren oyun 21. Yüzyıl için güncellendi ve bundan böyle iPhone ve iPad için indirilebilir duruma geldi. Oyun içerisinde oyuncular gizli bir ağıl inşa ediyorlar, köleler istihdam ediyorlar ve onları bilim adamı, paralı asker veya dövüş sanatçıları olmaları için eğitiyorlar. Ağları hacklemek için madenlerinizi ısmarlayın, planları çalın ve diğer alçak işleri yapın. Diğer kötü ruhlara katının ve süper bir ağ oluşturun. Tabi ki kötü bir insan olduğunuzdan dolayı rüşvet verebilir, çalabilir ve diğer kullanıcılara istediğinizi yaptırmak için onlara karşı güç kullanabilirsiniz. Oyunu daha önceden Facebook üzerinden oynuyorsanız, Facebook oyununuza iOS üzerinden Facebook girişi yaparak kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. Evil Genius Online oyunu App Store’da ücretsiz olarak sunulmakta.

WiFi Priority

WiFi-Priority

Belli bir alanda birden fazla farklı Wi-Fi ağına bağlanıyorsanız, fark etmişinizdir ki iPhone’unuz otomatik olarak en üstte listelenmekte olan Wi-Fi ağına bağlanmakta ve bu liste de alfabetik olarak sıralanmakta. Bu işe yarar kullanışlı minik uygulama sayesinde, otomatik katılma fonksiyonunu bazı özel ağlar için pasif hale getirmek suretiyle hangi ağın daha öncelikli olduğunu belirlemeniz mümkün. Bu arada, daha sonra katılmayı düşündüğünüz bu pasif hale getirdiğiniz ağı unutmamalısınız. Keza otomatik olarak listeye düşen bu ağı kaldırdığınızda listede göremeyeceğinizden, manuel olarak eklemeniz gerekmekte. WiFi Priority uygulaması App Store’da 0.99 dolardan satılmakta.

Switch & Drop

Switch-and-Drop

Chillingo’nun en yeni üçlü eşleme oyunu Switch & Drop’da oyuncular renkli koyuları bir satır boyunca aşağıdaki bir renk karoyla eşleştirene kadar kaydırmak suretiyle oynanmakta. Eğer bir satırda üç adet aynı renk mevcutsa hepsini birlikte ezmek için aşağı kaydırmalısınız ve tahtadan hepsini kaldırmalısınız. Tetris oyunu gibi satırlar yukarıdan aşağıya doğru iniyor ve tabana değmeden önce renk desenini değiştirmelisiniz. Eğer boşluk oluşursa, üst komşu olan karolar otomatik olarak boşluğa geçecekler ki bu da istif için güzel bir şey fakat renk eşleşmesini kontrol etmek için çok da iyi olduğu söylenemez. Switch & Drop uygulaması App Store’da ücretsiz olarak sunulmakta.

Swap Heroes 2

Swap-Heroes-2

Retro yani eski oyunlardan ilham alınarak tasarlanmış olan bu oyunda, oyuncular dörde üç parti halinde savaşıyorlar, bir kişi önde savaşırken üç kişi arkada dinleniyor. Ön sıradaki oyuncuları değiştirin ve özel bir yere koyun. Farklı kahramanların düşmanların karşısında farklı bonusları bulunmakta. Arkadaki kahramanı ön tarafa alarak yerini değiştirdiğinizde, becerisi aktifleşiyor. Yeni arenaya geçiş yapabilmeniz için 24 düşmanı alt etmeniz gerekmekte. 8 farklı sınıftan takım elemanlarınızı seçebilirsiniz ve hepsinin farklı güçleri mevcut. Swap Heroes 2 oyunu App Store’da 2.99 dolardan satılmakta.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir