Haftanın Jailbreak Tweakleri

iOS 10.0 – 10.2 için Yalu Jailbreak’ın yayınlanmasının ardından Cydia’da oldukça sıcak saatler yaşandı. Her ne kadar beta sürümünde de olsa, oldukça rağbet gören  Yalu jailbreak aracı geliştiricisi Luca Todesco’nun deyimiyle pik noktayı geçti ve oldukça fazla şekilde kullanılıyor.

Durumun böyle olmasıyla birlikte yepyeni jailbreak tweakleriyle dolu ir hafta geçirdik ve bunların birçoğu iOS 10’un özelliklerini kullanan ve kullandırtan eklentiler.

Gelin haftanın jailbreak tweaklerini birlikte inceleyelin.

Haftanın Favori Jailbreak Tweaki

Horesehoe – 1.99 dolar

iOS 10 için geliştirilen ve müthiş derecede kullanışlı olan bu tweak kontrol merkezinde bulunan bütün sayfaları tek çatı altında oplamayı sağlıyor.

İçerisinde bulunan boş alanları kullanarak orada dağınık halde bulunan butonları bir araya toplamak suretiyle daha fazla yer açılmasını sağlayan ve parlaklık ile ses kaydırıcılarını bir araya getiren, yenilenmiş müzik oynatıcısı görseliyle de kontrol merkezine ayrı bir hava katan bu eklenti ile birlikte kontrol merkeziniz oldukça güzel bir görünüme kavuşuyor.

Horsehoe sayesinde yeniden tasarlanmış olan görünümüyle kontrol merkeziniz daha kullanışlı hale geliyor ve fonksiyonlarından bir şey kaybetmiyor, aksine kullanıcıların daha memnun olmasını sağlıyor.

Gorgone – Ücretsiz

Gorgone ile iOS 9 ve iOS 10 kullanan ve bu özellikleri desteklemeyen cihazlarınızda yukarıdaki görselde de göreceğiniz üzere kaydırma ve bölünmüş görünüm özelliklerinin kilidi açılıyor ve bu özellikleri kullanmaya başlıyorsunuz.

Yeni İpadler, iPhonelar ve iPodlarda bu özelliği kaldıran Apple neden bu özelliği kaldırdığı bilinmiyor fakat bu eklentiyle bu özelliği tekrar kullanmanız mümkün hale geliyor.

Gorgone ile multitask özelliğini tekrar kullanmaya başlayabiliyorsunuz ve ekstra olarak desteklemeyen cihazlarda ana ekran döndürme özelliğini de açabiliyorsunuz.

TweetMuter – Ücretsiz

Tweetmuter tweaki ile sonunda Twitter’dan gelen istemediğiniz çer çöpten kurtulma zamanı geldi. En iyisi de tweetmuter eklentisinin bildirimler sekmesine filtre koyarak uygulamayı dilediğiniz gibi kullanmanızı sağlıyor olması.

Bu eklentiyi kullanabilmek için kırmızı bayraklı olarak kullanmak istediğiniz kelimeleri seçiyorsunuz ve Twitter beslemelerinizde diğer her şey normal seyrinde işliyor.

Haftanın Diğer Jailbreak Tweakleri

AddSource for ActionMenu: Action menu sayesinde Cydia repolarını hızlı ve kolay bir şekilde ekleyebilirsiniz. (ücretsiz)

CameraShy: Kilitli ekranda bulunan noktaları kaldırarak onun yerine kamera ikonunun gelmesini sağlayan eklenti. (ücretsiz)

CCTButtonActions: 3D touch özelliğini kullanarak kontrol merkezindeki butonların kendi ayarlarına gidebilmenizi sağlayan eklenti. (ücretsiz)

CCNoPageBounce: iOS 10’da kontrol merkezini açtığınızda meydana gelen zıplama efektini kaldırmanızı sağlayan tweak. (ücretsiz)

CCRecorder: CCRecord eklentisiyle aynı işlevi gören bu tweak iPhone ekranınızda kayıt yapmanızı sağlıyor. (0.99 dolar)

DarkMessages: iOS 10 mesajlar uygulaması için koyu renkte bir arka plan elde etmenizi sağlayan tweak. (ücretsiz)

HideMeridiem: Durum çubuğunda bulunan saatte AM/PM göstergesini kaldırmanızı sağlar. (ücretsiz)

Immortal: Yalu gibi imzalanmış iOS uygulamalarının sürelerinin sona ermesini sağlar. (ücretsiz)

NCNoPageBounce: iOS 10’da bildirim merkezini açtığınızda meydana gelen zıplama efektini kaldırmanızı sağlayan tweak. (ücretsiz)

PureSkate: True Skate uygulamasında etiketleri kaldırmanızı sağlar. (ücretsiz)

SmoothKeyBoard: Ana ekran klavyesinde daha açık renkte bir görünüm elde etmenizi sağlar ve alt satır tuşlarının mavi renkte görünmesini sağlar. (ücretsiz)

SMSmileys: Yolladığınız emojilerin özel yüz karakterleri ile iletilmesini sağlar. (ücretsiz)

Wormhole: Kontrol merkezinde bulunan geçiş çubuklarına düzenlenebilir 3D Touch menüleri ekler. (ücretsiz)

Bu haftanın öne çıkan jailbreak eklentileri şimdilik bu şekilde. Bu hafta başta da sözylediğimiz gibi oldukça sıcak geçmiş olsa da, stabil bir jailbreak sürümünün çıkmasıyla birlikte ortalığın iyice kızışacağını söyleyebiliriz.

Bizi takip etmeyi ihmal etmeyin.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir