Haftanın Jailbreak Tweakleri

iOS 10 jailbreak aracı olan Yalu kullanıcıların rahat bir şekilde kullanabileceği şekilde, yeterince stabil hale geldi ve oldukça yaygın bir hale gelmiş olması ile birlikte geliştiriciler bunun avantajlarını kullanmaya başladılar. Yepyeni jailbreak tweakleri ile Cydia oldukça renkli bir hâl almaya başladı ve jailbreak yapmış olduğunuz iPhone ve iPodlarınızın çalışma şekillerini oldukça değiştirdi.

Bu konuda bu hafta Cydia’ya geliştiriciler tarafından eklenen ve kullanıcıların da oldukça ilgisini çekeceğini düşündüğümüz tweakleri her hafta olduğu gibi derledik.

BU HAFTANIN FAVORİ JAILBREAK TWEAKLERİ

Aerial – 1.99 dolar


Aerial, durum çubuğunda bulunan tüm ikonları tek tek dilediğiniz gibi renklendirmenizi sağlayan mükemmel bir eklenti olup, bu tweak ile yukarıdaki videodan da izleyeceğiniz üzere renk paletinden dilediğiniz rengi seçmeniz mümkün. Dilerseniz efekti de verebileceğiniz bu tweak sayesinde dilediğiniz uygulamada farklı renkleri ve efektleri de vermeniz mümkün. Bu tweak ile aşağıdaki ikonları renklendirebilirsiniz:

  • Aktivite göstergesi (genelde web sayfalar yüklenirken görünür)
  • Airplay ikonu
  • Uçak modu ikonu
  • Alarm ikonu
  • Batarya ikonu
  • Bluetooth ikonu
  • Arama yönlendirme ikonu
  • GSM operatör ikonu
  • Rahatsız etme ikonu
  • Kulaklık batarya ikonu
  • Konum ikonu
  • Ağ tipi göstergesi (3G, LTE vs.)
  • Düşey yöne kilitleme ikonu
  • Sinyal gücü göstergesi
  • Siri ikonu
  • Saat göstergesi
  • VPN ikonu
  • Wi-Fi göstergesi

AppCon – 1.99 dolar

AppCon, ana ekranınızda bulunan uygulama ikonlarını fotoğraf galerinizde bulunan fotoğraflarla değiştirmenizi sağlayan bir eklentidir. Bu tweak ile iki ana görevi gerçekleştirebilirsiniz, dilerseniz tek bir fotoğrafı parçalar halinde tüm ikonlarınıza yayabilir, dilerseniz de her ikona farklı resim atayabilirsiniz.

DoNotAnnoy – 1.99 dolar

Hepimizin mutlaka söylemek istediği şeyi tek mesajda göndermek yerine birden çok mesaj halinde ikişer üçer kelimeler halinde gönderen arkadaşları vardır.

Hâl böyle olunca art arda gelen mesajların bildirimleri bazen can sıkıcı bir vaziyete yol açabiliyor ve böyle durumlarda yepyeni bir tweak olan DoNotAnnoy devreye giriyor.

Cihazlarımızda bulunan rahatsız etme özelliğinden farklı olarak bu tweak sms geldiğinde cihazınızın aralıklarla size bildirim yollamasını engelliyor ve titreşimi kapatmanızı sağlıyor. Böylelikle her mesajda cihazınız defalarca ötmüyor ve bir kere sms sesini duyuyorsunuz ve her şey orada bitiyor.

MakeRespringsGreatAgain  –  ücretsiz

iOS 10 ile birlikte cihazınıza respring (yeniden başlatma) yaptığınızda ekranda ikonik Apple logosu belirmeye başladı.

MakeRespringsGreatAgain tweaki ile birlikte jailbreak yapmış olduğunuz cihazınızın ekranında klasik respring ekranının geldiğini göreceksiniz.

Unify – 0.99 dolar

Unify, kilitli ekranınızda bulunan bildirimlerinizi organize etmenizi sağlayan ve böylelikle cihazınızın düzenli bir ekrana sahip olmasını sağlayan bir tweak.

Normalde bildirimleriniz kilitli ekranınızın darmadağın bir vaziyet almasına sebep olur ve düzensiz bir görüntü oluşturur.  Unify eklentisini kullanarak aynı uygulamadan gelen bildirimleri bir araya toplayarak bu düzensizliği ortadan kaldırabilirsiniz.

Haftanın diğer Tweakleri

3DLight: Bildirim merkezinde bulunan widgetlerin, 3D Touch menülerinin ve daha fazlasının transparanlığını kaldırmanızı sağlayan tweak. (ücretsiz)

AntiSocial: İçinde 4 kişiden az kişi bulunan iMessage grup sohbetlerinden çıkmanızı sağlayan tweak. (ücretsiz)

Calendar for Locksecreen 2: Yaklaşan takvim etkinliklerinizi kilitli ekranınızda görüntülemenizi sağlayan tweak. (1.99 dolar)

Camera Tools: Kamera uygulamanızın ara yüz ve fonksiyonlarını düzenlemenizi sağlayan eklenti. (ücretsiz)

ClearNotificationsOneTapPlz: Bildirim merkezinde bulunan bildirimlerin tamamını tek dokunuşla temizlemenizi sağlayan eklenti. (ücretsiz)

ColorMeBaddge: Uygulamaların üstünde bulunan bildirimlerin arka plan rengini baskın uygulama ikonu rengine göre değiştirmenizi sağlayan tweak. (ücretsiz)

CustomTime+ (iOS 10/9): Durum çubuğunda bulunan saati kişiselleştirmenizi sağlayan tweak. (1.29 dolar)

Harbor (iOS 10): iPhone ve iPadinizde Mac bilgisayarladaki gibi dock menüsü oluşturmanızı sağlayan tweak. (0.99 dolar)

iTouchSecure (iOS 10): Touch ID’nizi kullanarak çalışan bir parola yöneticisi. (1.99 dolar)

Low Power Modder: Cihazınızın düşük güç moduna bataryanızın yüzdesinin kaçtayken geçeceğini ayarlamanızı sağlayan tweak. (ücretsiz)

NoLSPadLock: Ekran döndürme kilidi ikonunu kilitli ekranınızda durum çubuğundan kaldırmnızı sağlar. (ücretsiz)

NoWifiWhenRunThisPlz: Dilediğiniz uygulamalarda WiFi’yi otomatik olarak kapatmanızı sağlayan eklenti. (ücretsiz)

PassButtonStyle: Şifre girerken kullandığınız tuş takımlarını farklı stillerde değiştirmenizi sağlar. (ücretsiz)

Photo Tools: Fotoğraflar uygulamasının ara yüzünü kişiselleştirmenizi sağlayan tweak. (ücretsiz)

PickPocket 2 (iOS 10): Jailbreak yapılmış iPhone’unuzun çalındığında veya şifreniz yanlış girildiğinde telefonu sıfırlama, dilediğiniz bir numarayı arama gibi özelliklere sahip olmasını sağlayan tweak. (1.99 dolar)

RecentCalls+: Telefon uygulamasında bulunan son aramalar listesini yeni özelliklerle geliştirmenizi sağlayan eklenti. (1.49 dolar)

SocialEnhancer10: sosyal medya uygulamalarınıza geliştirmeler ekleyen eklenti. (ücretsiz)

TranslucentMessages: iOS 10 mesajlar uygulamasına yarı şeffaf bir görsellik katmanızı sağlayan bir tweak. (ücretsiz)

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir