Haftanın Ücretsiz Uygulaması: Cut The Rope

Fizik tabanlı puzzle oyunları oynamayı seviyorsanız ve artık Angry Birds oynamaktan usandıysanız, Rovio şirketinin kuş oyununa alternatif olarak oynayabileceğinizi ve hoş vakit geçirmenizi sağlayacak bir oyun var: Cut The Rope (İpi Kes)

Cut-the-Rope-iPhone-1

Oyunun konsepti çok basit, yukarıda iplerle bağlı şekeri iplerden kurtarıp aşağıdaki canavarı beslemeli, beslerken de yıldızları toplamalısınız.

Oyun, fiziksel kuralların çok iyi ve gerçekçi bir şekilde kullanılması ve bu kurallar kullanılırken grafiklerle desteklenmesi ile görsellik katılarak cazibeli bir hale getirilmiş.

Cut The Rope oyununun şu an oynayan milyonlarca kullanıcısı var ve gerçekten bağımlılık yaratan bir oyun. Bunca kişinin bu oyunu oynuyor olması, oyunu oynamaya başlamakta yanlış yapmayacağınız anlamına geliyor. Şu an itibariyle 300 milyonun üstünde indirilmiş olan Cut The Rope oyunu, bu hafta boyunca App store’da kullanıcılara ücretsiz olarak sunuluyor. Bu fırsatı değerlendirmek için bir an önce App Store’da yerinizi alın 🙂

Cut-the-Rope-iPhone-2

Cut the Rope indirmek için buraya, Cut the Rope HD indirmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Bu kampanyanın bir hafta süreceğini belirtmekte fayda var.

Cut The Rope oyununun tanıtım videosu:

Oyunun nasıl oynanacağı hakkında bilgi alabilmek için (gameplay):

ZeptoLab stüdyolarında geliştirilen ve İngiltere’de faaliyet gösteren ve şu an Electronic Arts bünyesine katılmış olan Chillingo firması tarafından dağıtımı yapılan Cut The Rope oyunu, 2010 yılı Ekim ayında App Store’da ilk defa yerini almıştı. Yayınlandıktan sonraki dokuz gün içerisinde bir milyon sefer indirilmiş olması da oyunun ne denli başarılı olduğunun bir göstergesi.

Öte yandan, Cut The Rope oyunu 2012 yazında 100 milyon indirilme sayısında ulaşmış ve iki oyun olarak piyasaya sürülmüş. 2011 yılında Cut The Rope: Experiments ismini alan oyuna, 2013 yılında Cut The Rope: Time Travel oyunu eklenmiş ve serideki oyun sayısı arttırılmış. Daha öncesine gidecek olursk eğer, 2010 Aralık ayının yılbaşında Cut The Rope: Holiday Gift iminde 25 seviyeden oluşan bonus oyun kullanıcılarla buluşturulmuştu.

Cut-the-Rope-iPhone-4

Android cephesine bakacak olduğumuzda ise, Cut The Rope oyunu GooglePlay Store’daki yerini 2011 Haziran ayında almıştı. Android sürümünün arından oyunun Nintendo DSİ sürümü Avrupa’da Eylül 2011’de sunulurken Kasım 2011’de de Amerika’daki kullanıcılarasunuldu. 2013 Ağustos ayında ise oyun Nintendo 3DS kullanıcılarına sunuldu.

Masaüstü bilgisayar kullanıcıları da unutulmamış tabi ki. Limitli bir şekilde de olsa, tarayıcınız Google Chrome ise şanslısınız demektir. Keza buraya tıklayarak oyunu Chrome tarayıcınıza ekleyebilir ve Chrome için Cut The Rope keyfine kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

Şu bir gerçek ki, Cut The Rope oyunu bir fenomen olmuş halde ve Angry Birds gibi negatif bir algı yaratmış durumda değil.

Yukarıdaki bilgilere ek olarak, Freemake.com websitesinin ZeptoLab kurucu yardımcısı Efim Voinov ile yaptığı röportajda ise Cut The Rope oyununun daha farklı cihazlar için geleceği bilgisi verildi. Kulağımıza gelen duyumlar oyunun normal PC sürümünün ve akıllı televizyonlar için bir sürümünün geldiği yönünde.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir