Haftanın Uygulamaları

Bu hafta yeni oyun ve uygulamalar açısından biraz verimsiz geçti gibi. iTunes Connect servisinin bir süre tatile çıkacağı haberi satın almaları önemli derecede etkiledi.

Bugünkü listemizde direk oynayabileceğiniz iPad oyunları var ve ailenizle birlikte bu oyunlara katılım gösterebilirsiniz. Örneğin kuzeninizle bağ kurmak istiyorsanız, aşağıdan arkadaşlar arası yarışmalara bakın ve bu oyunlar sizi oyun arkadaşları haline getirecek.

Pandemic

Pandemic

Bu “geç ve oyna” tarzı oyunda amacınız dünyayı –potansiyel insan ırkını sonlandıracak- ölümcül hastalıklardan kurtarmak olmalı. Hareket memuru, tıpçı, araştırmacı, bilim adamı, ya da operasyon uzmanı olarak ilaç bulmak için bir araştırma içinde olmalısınız.  Her oyuncu bir şehirden diğer şehre hareket edebilir, diğer oyuncularla topladığınız verileri paylaşmak sizin için bir avantaj olacaktır. Bir konumdaki hastalığı iyileştirin, yeni araştırma laboratuvarı kurun ve profesyonel olarak kürünüzü geliştirin. Dört hastalığın tamamını iyileştirmenizin ardından oyunu kazanınız demektir. Eğer oyuncu kartlarınız biterse veya yediden fazla salgın meydana gelirse, insan türü dünyada bitecek ve oyunu kaybetmiş olacaksınız. Pandemic oyunu iPad için 6.99 dolardan satılmakta.

Ghost Stories

Ghost-Stories

Bu takım oyunu oyununda, dört oyuncuya kadar ekip kurarak Karanlıkların Efendisi tarafından çağırılan kötü ruhları kovmayı amaçlamalısınız. Taocu rahipler gibi oyuncular hayaletleri tamamen güç kullanarak veya sihir yarımıyla yenmeliler. Köylülerin yardımını da kullanarak süperüstü güçlere sahip yaratıkların karşısında en güçlü karakter siz olabilirsiniz. Farklı köylülerin farklı becerileri mevcut. Hayaletleri geliştirmek için cadıları da getirmeyi unutmayın. Rahibe sahip olarak ek güce sahip olabilirsiniz. Büyücüye sizin için daha iyi büyüler yapmasını isteyin. Bütün köy halkını kurtarmak için çabalarsanız ve bunu başarırsanız, oyunun sonunda Karanlıkların Efendisi’nin ta kendisiyle yüz yüze geleceksiniz. Ghost Stories oyunu App Store’da 5.99 dolardan satılmakta.

Carcassonne

Carcassonne

İşbirliği üzerine rekabet etmek istiyorsanız, bu oyunda rakiplerinizin aleyhine olacak şekilde en büyük arsa sahibi olma şansınız var. Arazi karolarının yerleşimleri gibi oyuncular kendi elemanlarını yerleştirerek kendi mülkiyetlerini elde etmeye çalışmalılar. Farklı özelliklere sahip arsalara kendi hizmetlilerinizi yerleştirdiğinizde şehirlerinizi, yollarınızı ve manastırlarınızı inşa edeceksiniz. Her bir yapı sayesinde farklı puanlar kazanacaksınız. Her özellik farklı bir yapıya sahip olmanız gerekiyor. Bütün karoları tamamladığınızda oyun tamamlanmış olacak. Oyun sonunda en fazla puana sahip olan oyuncu oyunu kazanmış olacak. Carcassonne oyunu App Store’da 9.99 dolardan satılmakta.

Small World 2

Small-World-2

Small World 2, toprak mülkiyeti tabanlı bana karşı-dünya oyunlarından bir tanesi. Yine de, ücretsiz alanları kontrol ettiğiniz şehirler haline getirirken belli bir bölümü korumaktasınız. Oyuncular kontrol ettikleri belli yarışlar tarafından oluşturulan yarış jetonları kullanarak toprakları ele geçirmeye çalışmalılar. Eğer arsaları ele geçirmek için yeterli jetonunuz var ise yarışınızı tüm dünyaya yayabilirsiniz. Yine de eğer topraklarınız takviye edilmiş fakat daha fazla yedek yarış jetonunuz yoksa, ekstra yardım çağırmamanız durumunda oyunu kaybedebilirsiniz. Oyuncu sayısına göre belirlenmiş sayıdaki turlar bittiğinde oyun da bitmiş oluyor. Oyun sonunda hangi oyuncunun daha fazla toprağı mevcutsa o oyuncu bu oyunu kazanmış oluyor. Small World 2 oyunu App Store’da iPad için indirimli olarak 2.99 dolar fiyatından satılmakta.

Hey, That’s My Fish! HD

Hey-Thats-My-Fish

Hey, That’s My Fish! HD, küçük çocukları olan aileler için mükemmel bir oyun. Oyunun kuralları çok basit olmasına rağmen gelişmekte olan çocuklar için ciddi anlamda eğlence dolu bir oyun. Oyun alanı bir takım altıgen karolardan ve her birinin üstünde en az bir balıktan oluşuyor. Oyuncular bu balıkları yakalamaya çalışan penguenleri kontrol etmeye çalışıyorlar. Her hareket ettiğinizde ayrıldığınız karo bu içinde kalan bir deliğe dönüşüyor. Pengueniniz bu karonun üstünde olan ve yere düşen balığı yakalıyor. Mümkün olduğunca fazla balık yakalayabilmek için zekânızı çalıştırmanız gerekmekte. Oyun devam ettiği sürece delik sayısının artıyor olmasından dolayı hareket etmek gittikçe daha da zorlaşıyor. Oyunun en sonunda hareket edecek karo kalmadığında pengueniniz bir balina tarafından mideye indirilecek. Oyunun sonunda en çok penguene sahip oyuncu oyunu kazanacak. Hey, That’s My Fish! HD oyunu App Store’da indirimle 0.99 dolar ücretten satılmakta.

Stratosphere

Stratosphere

Eğer masa oyunları ilgi alanınıza girmiyorsa, Stratosphere oyunu çoklu oyunculu kale savunma oyunu olduğundan dolayı sizin ilgi alanınıza girecek oyunlardan bir tanesi. Oyuncular başa baş olarak karşılıklı olarak böcek biçiminde kulelerinde diziliyorlar. Aynı zamanda askerlerinizi düşmanınızın alanına gönderiyorsunuz. Oyuncular otomatik olarak 10 saniyede bir “Stracoins” adında gelirler getiriyorlar. Ne kadar fazla birim yollarsanız o kadar fazla Stracoin elde edersiniz. Bu parayla yeni kuleler satın alabilir veyahut mevcut kulelerinizi geliştirebilirsiniz. Rakibinin alanına ilk olarak 10 birim askeri kim yollarsa oyunu o kazanmış sayılıyor. Stratosphere oyunu iPad için App Store’da 1.99 dolardan satılmakta.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir