Hangi Bilgisayar Oyunu Size Göre?

Bilgisayar oyunları eğlenceli saatler geçirebilmemiz ve yeni dünyaları keşfetmemiz için başvurduğumuz ortamlar bütünüdür. Bilgisayar oyunları hem ufkumuzu genişletebilir hem de bize unutamayacağımız anlar yaşatabilir. Fakat her oyun herkese hitap etmemektedir. Bazıları strateji oyunlarından başka oyun oynayamazken, bazıları da kategoriye bağlı kalmadan sadece RPG tarzı oyunlar oynamak isterler. Hangi oyunun size göre olduğunu öğrenmek için ise normal hayatınızdaki hobilerinizi ve ilgi alanlarınızı bilmeniz gerekiyor. Günlük hayattaki ilgi alanlarınızdan yola çıkarak size göre olan oyunları belirleyebilir ve sizi sıkacak bilgisayar oyunları oynamak yerine, tam verim alabileceğiniz oyunları oynamaya başlayabilirsiniz.

Hangi Bilgisayar Oyunu Size Göre

Bilgisayar Oyunları

Birçok çeşitte ve kategoride bilgisayar oyunu bulunmaktadır. Rol yapma oyunlarından yarış oyunlarına kadar saymakla bitmeyecek kadar çok oyun bulunmaktadır. Bunun yanında neredeyse herkese hitap eden popüler bilgisayar oyunları da bulunmaktadır. Popüler oyunların yanında kendinize ne uygun tarzı belirleyebilmek için deneme yanılma yöntemini kullanabilirsiniz.

Bilgisayar Oyunu Seçimi

Size hitap eden bilgisayar oyunlarını bulabilmeniz için ilk olarak kategori seçmeniz gerekir. Bu kategoriler aşağıdakilerden biri veya birden fazlası olabilir.

  • Strateji Oyunları (Age Of Empires Serisi, Europa Universalis Serisi vb.)
  • Yarış Oyunları (Need For Speed Serisi, Forza Horizon Serisi vb.)
  • Savaş Oyunları (Counter Strike: Global Offensive, Call Of Duty Serisi vb.)
  • Hayatta Kalma Oyunları (Minecraft, PUBG vb.)
  • Spor Oyunları (FIFA Serisi, NBA2K21 vb.)
  • Korku Oyunları (Outlast, The Forest vb.)

Bunun yanında oyun türünüzü de belirlemeniz gerekmektedir. Oyun türleri olarak da aşağıdakilerden biri ya da birden fazlasını seçebilirsiniz.

  • FPS Oyunları (Birinci şahıstan gördüğünüz ve oynayabildiğiniz oyunlar)
  • RPG Oyunlar (Oyun içerisinde bir karaktere bürünerek rol yaptığınız oyunlar)
  • RTS Oyunlar (Gerçek zamanlı strateji oyunları anlamına gelmektedir)
  • Simülasyon Oyunları (Karakter yönetmek, pilotluk yapmak gibi oyun türleri)
  • MOBA Oyunlar (LoL gibi çevrimiçi olarak bir arenada oyuncuların mücadele ettiği tür)
  • MMORPG (RPG oyunlarının online olarak binlerce kullanıcı tarafından oynandığı oyun türleri)

Tüm bu seçenekleri inceledikten ve kendinize en uygun olanının kararını verdikten sonra yapmanız gereken şey oyunu diğer kişilerle mi yoksa yalnız başınıza mı oynayacağınıza karar vermenizdir. Günümüzde çıkan oyunların neredeyse hepsi hem çevrimiçi hem de çevrimdışı oynamaya izin verse de, çoğunluğun sadece online oyunlar oynadığını bilmekte fayda var.

Kesinlikle kendinizi bir tür veya bir kategori seçmek zorunda hissetmeyin. Sadece bilgisayar oyunları seven biriyseniz tüm çeşitleri bile beğenebilirsiniz. En iyi tercihi tüm bu oyun türlerini deneyerek belirleyebilirsiniz. Umarız favori oyununuzu en kısa süre içerisinde bulur ve oynamaya başlarsınız.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir