Hangi Mac Modelini Almalıyım?

Apple ürünlerine karşı bir sempatiniz var ve Mac bilgisayar almaya karar verdiniz fakat hangi modeli almak istediğinize bir türlü karar veremiyorsunuz. O halde bu yazımızı baştan sona okuyarak karar verebilirsiniz. Haydi başlıyoruz..

Hangi Apple Mac alınır?

Öncelikle Mac ürünlerinin neler olduğuna kısaca göz atalım:

Dizüstü Mac’ler

  1. MacBook Air (MBA)

  2. Retina MacBook Pro (rMBP)

  3. MacBook Pro (MBP)

Masaüstü Mac’ler

  1. Mac mini

  2. iMac

  3. Mac Pro

DİZÜSTÜ MAC’LAR

  1. MACBOOK AIR:

Apple Macbook Air

Eğer günlük kullanım için bilgisayar satın almak istiyorsanız Macbook Air sizin için biçilmiş kaftan olabilir. 11 inç ve 13 inç yüksek çözünürlüklü ekrana sahip olan Macbook Air, taşınması kolay, hafif, ince ve uygun fiyatlı bir model olarak karşımıza çıkıyor. Eğer çok yüksek performans beklemiyorsanız ve profesyonel bir kullanım amacınız yoksa Macbook Air kullanıcısı olabilirsiniz. Macbook Air’de 30 güne varan bekleme süresi ve 7 saate ulaşan kullanım süresi ön plana çıkıyor.

Apple Macbook Air modelleri

  1. RETINA MACBOOK PRO

Apple Retina Macbook Pro

Karşımıza ilk defa WWDC’12’de karşımıza çıkan Retina Ekranlı MacBokk Pro, ilk olarak 15 inçlik modelle karşımıza çıksa da, geçtiğimiz ay 13 inçlik yeni modeli de kullanıcılara sunuldu. Retine ekranı sayesinde normal MacBook’lardan daha önce olan Retina MacBook, gerek hafifliğiyle, gerek inceliğiyle, gerek performansıyla, yüksek çözünürlük ve uzun pil ömrüyle tam bir profesyonel.

Yüksek işlemci gücüne ve performans ile birlikte yüksek performanslı bir ekran kartına ihtiyacınız varsa, resim, video ve grafik işlemlerini sık olarak kullanıyorsanız, 768 GB’a kadar disk alanınız olsun istiyorsanız ve HDMI portuna ihtiyacınız varsa, size önereceğimiz model Retina MacBook olacaktır.

Apple Retina Macbook Pro Modelleri

  1. MACBOOK PRO

Apple Macbook Pro

Retina Macbook Pro’yu tanıttıktan sonra esasında anlatacak pek bir şey kalmıyor. Hem ağırlık ve kalınlıkları ile, hem de DVD ve HDD sürücü barındırmaları sebebiyle, teknolojik açıdan biraz geride kaldıkları söylenebilir. Eğer MacBook Air seviyesinde kalmak istemiyor veya Retina Macbook Pro seviyesine çıkmak istemiyorsanız MacBook Pro’yu kullanabilirsiniz.

Apple Macbook Pro Modelleri

MASAÜSTÜ MAC’LAR

  1. MAC MİNİ

Apple Mac mini

Mac Mini için, alabileceğiniz en ucuz, en ufak ve en pratik Mac diyebiliriz. Kendi mevcut monitörünüz, klavyeniz ve farenizle kullanmanıza imkân veren Mac Mini, televizyona bağlanabilme özelliğiyle de media center olarak kullanmaya izin veriyor.

Uygun fiyatı ve ufaklığıyla cazip ve kaliteli bir model olan mac mini, ortalıkta kocaman bir bilgisayar kasası görmek istemeyenler, evince uygun fiyatlı bir media center kurmak isteyenler ve masaüstü bilgisayarını kendisiyle birlikte istedği yere götürmek isteyenler için ideal bir model.

Apple Mac mini modelleri

  1. iMAC

Apple iMac

Geçtiğimiz ay iPad mini lansmanında tanıtılan ve herkeste şok etkisi yaratan iMac, taşınabilir bir bilgisayar istemeyen kişilerin ilk tercih etmesi gereken model olarak ön plana çıkıyor. 1997 yılından bu yana 8 sefer yenilenen iMac, bugünkü mükemmel performansını Apple mühendislerinin azimli çalışmalarına borçlu.

Apple iMac modelleri

Masaüstü bilgisayar ihtiyacı olanlar için 21.5 inç ve 27 inçlik modellerle karşımıza çıkan iMac, daha çok tasarımcılara hitap eden bir model gibi görünse de, gücü, kapasitesi ve boyutlarının yanında yüksek performansıyla her bilgisayar kullanıcısının ihtiyacı karşılayabilecek bir model. Sadelik ve aynı zamanda şıklık istiyorsanız ve tek bir kasadan oluşan bir masaüstü bilgisayarınız olsun istiyorsanız, tercihinizi iMac’ten yana kullanabilirsiniz.

  1. MAC PRO

Apple Mac Pro

Bu senenin hayal kırıklığı olan Mac Pro, tasarımında yeniliğe gitmeyerek sevenlerinin hayallerini suya düşürdü. Şık ve devasa kasasıyla en güçlü masaüstü modeli olan Mac Pro, büyük ihtimal 2013’te revizeye uğrayarakönemli değişikliklerle karşımıza çıkacak. Bu yüzden Mac Pro almak için iyi bir zaman değil gibi. Fakat eğer tamamüyle profesyonel işlerle uğraşıyorsanız, en yüksek performans bende olsun diyorsanız, yaptığınız işlerde donanım özelleştirmesine ihtiyacınız varsa ve en önemlisi bu devasa kasayı koyabileceğiniz ve maddi imkânınız varsa Mac Pro’yu alabilirsiniz.

Apple Mac Pro modelleri

Eğer üç farklı Mac modelini karşılaştırma ihtiyacı duyarsanız Apple’ın karşılaştırma tablosunu kullanabilirsiniz.

Sizin Mac’iniz hangisi?

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir