Haritalar Uygulamasındaki Hatalar Nasıl Rapor Edilir?

Apple Haritalar uygulaması, 2012 yılında ilk defa iOS 6 ile birlikte hayatımıza girdiğinden beri yoğun bir eleştiri yağmuruna maruz kaldı ki bu da haklı bir eleştiriydi. İlk yayınlandığında uygulama birçok kaba konum hataları içeriyordu ki bunların çoğu eğlenceli durumlar oluştururken bir kısmı da tehlikeli sonuçlara sebebiyet verecek nitelikteydi. İşin özeti, bugüne kadar Apple Haritaları ciddi anlamda doğru sonuçlar vermiyordu fakat şu bir gerçek ki o günden bu güne kadar ciddi anlamda geliştirmeler yapıldı diyebiliriz.

Apple Haritalar uygulaması yayınlandığından beri şirket kullanıcı geri bildirimlerini göz önünde bulunduruyor fakat anlaşılan biz bu konuyu aydınlatmakta biraz geç kalmışız.

Kullanıcılar tarafından hata raporlarının yapıldığı hususuna şahit olduk. Eğer Haritalar uygulamasında yanlış bir veriye denk gelirseniz bu hatayı Apple’a bildirmenizi şiddetle tavsiye ediyoruz ki daha temiz bir harita uygulamasına sahip olalım. Hata bildirimi yaptığınızda gerekli önlemleri hızlı bir şekilde alarak eğer gerekli bir işlemse düzeltmeyi yapacaklardır.

 

Adım 1: Haritalar uygulamasını açın ve hata bulunan konumu bulun. Birçok problem yaşanan durumda sorunun herhangi bir dükkân veya mağazanın yerinin yanlış eklenmiş olmasından kaynaklanıyor. Arama çubuğunu kullanarak o mağazayı bulunu veya o mağazanın yerini (nerede olmaması gerekiyorsa) bir iğne kullanarak gösterin. İğne kullanabilmek için, parmağınızı ekrana dokunun ve basılı tutun, bu şekilde iğne yapışacaktır. Bu örnekte, biz Elbistan Ovası’nın tam anlamıyla yerinde gösterilmiyor olmasından dolayı orayı rapor edeceğiz. Soranlar için, Elbistan Ovası yanlış yerde gösteriliyor ve biz de bunun doğru yere alınması için rapor edeceğiz.

ios-harita-rapor-etme (6)

Adım 2: İçeriğini görebilmek için, yanlış iğnelenen yerin üstüne tıklayın ve tam listesinin açılmasını sağlayın. Sayfayı aşağı doğru kaydırarak “Sorun Bildir” yazan kısma dokunun.

ios-harita-rapor-etme (5)

Adım 3: Sorun Bildir kısmına geldiğinizde yaşadığınız problemle ilgili önünüze birçok seçenek çıkacak. Hatalı verilen bilgi ile ilgili bilgilerin, konum adının, konumun veya mekânın şu an kapalı olup olmadığının veya sorunum listelenmiyor seçeneğiyle farklı bir seçeneğin seçilmesi mümkün. Şu anki örnek durumumuzda konum yanlış listeleniyor, bundan dolayı “Ad veya konum doğru değil” seçeneğini seçeceğiz.

ios-harita-rapor-etme (4)

Adım 4: Bu noktada, problemi rapor edeceğiniz iş yeri veya konumun adını değiştirme imkanınız mevcut fakat burada amacımız Elbistan Ovası’nın yerinin yanlış olduğunu belirtmek olduğundan dolayı bunu yapmayacağız. Bunu yapmak için haritaya dokunun ve bu şekilde haritanın tam sürümü ekrana gelecektir.

ios-harita-rapor-etme (3)

Adım 5: Parmağınızı kullanarak mor renkli iğneyi konumun gerçek yerine sürükleyin ve işlemi tamamlayın. Bitti yazan yere dokunarak işleme devam edin.

ios-harita-rapor-etme (2)

Adım 6: Daha fazla yardımcı olabilmek için isteğe bağlı olarak ek bilgi verebilirsiniz. Raporunuzu tamamladığınızda yukarıdaki Gönder butonuna dokunarak raporunuzu bitirin.

ios-harita-rapor-etme (1)

İşlem bu kadar basit. Bazen iOS ekibinin bazı şeyleri düzeltmeleri sıkıntı olabiliyor, kullanıcılar olarak bizlerin de bu konuda yardımcı olmamız gerekiyor.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir