HTC Evo 4G LTE Amerika’da Satışa Sunuluyor

ABD’li teknoloji şirketi Sprint,  HTC Evo 4G LTE telefonunu, iki yıl kontratlı 200 dolar fiyatla satışa sunacağını açıkladı. Müşterilerin önümüzdeki pazartesi gününden itibaren sipariş edebileceği cihaz Android 4.0 işletim sistemi üzerinde çalışıyor. Cihaz, bu yılın ortalarından itibaren ABD’nin 6 eyaletinde kullanılmaya başlanması beklenen daha hızlı LTE ağını kullanacak. Sprint’in CEO’su Dan Hesse, 1.5GHz hızında çift çekirdekli Snapdragon S4 işlemcisi, 4.7 inç ekran büyüklüğü ve diğer özellikleri sayesinde yüksek kalitede multi medya deneyimi sunduğunu söylüyor. 4.7-inç ekran büyüklüğüyle HTC Evo da özellikle ABD’de telefon operatörleri tarafından sunulan telefonlarda trend haline gelen büyük ekranlı telefonlar kervanına katılmış oluyor.

HTC Evo 4G LTE

En ünlü akıllı telefon iPhone’un ekran büyüklüğü 3.5. Ancak analistler iPhone’un da gelecekte daha büyük ekranlı olacağını söylüyor. Geçtiğimiz hafta Londra’da tanıtımı yapılan Samsung Galaxy S III modelinin 4.8 inç ekranı bulunuyor. Telefon bu yaz ABD’li operatörler tarafından sunulmaya başlanacak. Akıllı telefon alan tüketiciler daha büyük ekranlı olanları ve bataryaların daha çabuk bitmesine neden olduğu ortaya çıkmış olmasına rağmen daha hızlı olan LTE üzerinde çalışanları tercih ediyorlar.

HTC Evo’nun batarya kullanım süresi saatte 2000 miliamper, yani pazardaki diğer akıllı telefonların biraz üzerinde. Bununla birlikte, Sprint, Qualcomm’un Snapdragon S4 işlemcisinin güç tasarrusu sağlamak üzere tasarlandığını belirtiyor. HTC Evo, ayrıca, yakın alan teknolojisini kullanan Google Cüzdan ile birlikte geliyor. Telefonun arka yüzünde 8 megapikselli ön yüzünde ise 1.3 megapikselli olmak üzere iki kamerası bulunuyor.

Kaynak: ComputerWorldTurkiye

Blog’umuza ait son güncellemeleri Twitter veya Facebook sayfalarımızdan da takip edebilirsiniz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir