HTC İki Cihazını Birden Tanıttı

Geçtiğimiz Çarşamba günü, Tayvanlı cep telefonu üreticisi tarafından Ney York şehrinde hazırlanan Double Exposure yani “Çift Pozlama” etkinliği çerçevesinde iki ürün tanıtıldı. Ürünlerden ilki Apple kullanıcılarını da ilgilendirecek türden olan, iPhone uyumlu su geçirmeyen Wi-Fi bağlantılı kamera, diğeri ise 5.2 inç full HD 1920 x 1980 çözünürlükte ekrana ve Boomsound çift taraflı stereo hoparlörlere sahip olan Desire Eye modeli.

Herşey bir yana, Desire Eye modeli ile HTC’nin en büyük amacının “selfie” yani özçekim kullanıcılarını hedef aldığı apaçık ortada. Keza cihazın hem ön hem de arkasında 13 megapiksellik güçlü sensörleri mevcut. Yanlış okumadınız, cihazın iki yüzünde de çift renkli LED flaş ve geniş açılı lensler mevcut. Bonus olarak da Desire Eye’da su ve toz geçirmeme özellikleri mevcut.

HTC Ceo’su Peter Chou tarafından yapılan açıklamada, etkinliğin aslında fotoğrafçılıkla, daha da önemlisi “yeniden fotoğraflamayla” alakalı olduğu vurgulandı. Açıklamanın devamında HTC’nin yeniden tanımladığı bu cihazda özellikle genç jenerasyonun isteklerinin göz önünde bulundurarak onlar için teknoloji tasarladıklarını belirten Chou, daha sonra zösü HTC Endüstriyel Dizayn müdürü Jonah Becker’e devretti.

HTC-Desire-Eye-2

Bu cihaz, fotoğraf ve video çekimi ve paylaşımının keyifli yollarını büyük cihazlarda tatmanın zevkine varabilmek için tasarlandı.

Alışılagelmiş akıllı cihazların aksine (buna iPhone modelleri de dahil edilebilir) Desire Eye modelinde gelişmiş arka kameranın yanı sıra 13 megapiksellik ön kamera da oldukça ilgi çekiyor. Düşünün, hem ön hem de arkada flaş kullanabildiğiniz geniş açılı iki adet kameradan bahsediyoruz.

Cihazda ayrıca kamera kısa yol düğmesi de bulunuyor.

HTC One M8 modelinin başını çektiği alüminyum kasa geleneği ve Desire 820 ile alışmaya başladığımız yüz birleştirme yazılımı teknolojisi bu cihazda bir arada buluşmuş durumda. Yüz birleştirme teknolojisi sayesinde fotoğraflarını çektiğiniz farklı kişilerin bu fotoğraflarını birleştirmek mümkün.

Öte yandan, ön ve arka kameralarla aynı anda fotoğraf çekimine de izin veren cihazda, daha sonra iki fotoğrafı birleştirerek sosyal medyada paylaşmanız mümkün.

Eğer yukarıda bahsettiklerimiz yeterli gelmiyorsa, kamera yazılımı sayesinde çektiğiniz fotoğraftan sadece kendinizi kırpabilir ve arkadaki görüntünün üzerine bindirebilirsiniz.

Kameranın özellikle özçekim yapabilmek adına birçok özelliği mevcut. Bunlar arasında otomatik özçekim, bölünmüş çekim ve yüz takibi gibi özellikler bulunmakta.

Chou konuşmasında “otomatik özçekim il sadece sizin odaklamanı güzel görünür” şeklinde bir cümle kurdu k, otomatik özçekim modunda telefonun sadece birkaç saniye sabit olarak durması yeterli. Ayrıca bir diğer özelliği de telefonun “peyniirr”, “motor” ve buna benzer birçok şekilde ses komutuyla birlikte çekim yapabildiğini de özellikle belirtmek isteriz.

Cihazın bir diğer mükemmel özelliğinden bahsedecek olursak, görüntülü konuşmalarda, cihazın kamerası yüz tanıma özelliği sayesinde dört kişiye kadar yüz tanımlaması yaparak dijital zum yapabiliyor ve kesiyor, böylelikle en iyi görüntüyü yakalayabilmenize imkân tanıyor. Özellikle aile içi görüşmeler ve konferans görüşmelerinde Skype gibi üçüncü parti yazılımlarda görüşme yaparken ekranı görüntünüzü paylaşabiliyor olmanız da cihazın bir diğer önemli özelliği.

Aşağıdaki videoyu izleyerek detaylı bilgi edinebilirsiniz:

Firma tarafından yapılan açıklamada, yeni kamera yazılımı “Göz Deneyimi” olarak adlandırılmış olup,  mevcut kullanıcılar için bir ay içerisinde otomatik bir güncelleme yapılacağı belirtildi.

Cihazı donanım noktasında inceleyecek olduğumuzda, Desire Eye telefonumuzda Qualcomm Snapdragon 801 2.3 GHZ quad core işlemci ve 2 GB Ram ile 2400 mAh batarya mevcut.

Cihaz 16 GB dahili hafızaya sahip ve bunun yanı sıra 128 GB’a kadar hafıza kartıyla yükseltilebilen microSD girişi mevcut. Cihazda, arka plandaki gürültüyü azaltmak üç mikrofon ve 3,5 mm kulaklık girişi bulunmakta.

Yukarıda dipnot olarak belirttiğimiz toz ve su geçirimsizliği özelliği konusunda ise şunu belirtmek isteriz, 30 dakikaya kadar bir metrelik su derinliği için bu özellik geçerli.

Etkinliğin ana konusu HTC Desire Eye modeli olmakla beraber, başlıkta da belirttiğimiz üzere firma sadece bununla sınırlı bir tanıtım yapmadı.

Desire Eye modeli ile birlikte tanıtılan bir diğer cihaz ise 96,7 mm uzunluğunda ve 26,5 mm çapında boyutlara sahip olan ve 146 derece açıyla çekim yapabilen ve 16 megapiksel sensörü bulunan ve HD video çekimi yapabilen Wi-Fi özelliği bulunan HTC RE olarak adlandırılan bir kamera oldu.

HTC-RE-1

HTC RE kamerasının en güzel özelliği, hem Android ile hem de iOS ile uyumlu olarak çalışabiliyor olması. Şöyle ki, Zoe ismi verilen bir uygulama sayesinde Wi-Fi bağlantısıyla bu kamerayı yönlendirmek mümkün. Uygulama şu an Android için indirilebilir durumda olsa da, iOS için Zoe uygulaması 2015 yılı içerisinde indirilmeye sunulacak.

HTC RE’de Desire Eye gibi su ve toz geçirimsizlik özelliklerine sahip. Aşağıdaki videoyu izleyerek detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz.

Standart video çekiminin yanı sıra, 1080/30p video çekimi ve 720p 4x yavaş çekim moduna sahip olan cihazda hızlandırılmış çekim de yapmak mümkün. Cihazda dahili mikrofon ve dahili hoparlör de mevcut.

Yeni HTC RE, Amerika’da bu ay sonunda 199,99$ gibi bir fiyattan satışa sunulacak olup Turkuaz, Turuncu, Lacivert ve Beyaz renklerde bulmak mümkün olacak. Eğer ilgileniyorsanız, beyaz ve turuncu modelleri bu adreste ön satışa sunulmuş durumda.

Tayvanlı mobil devinin bu iki cihazı hakkındaki yorumlarınızı ve görüşlerinizi bizlerle paylaşın.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir