iCloud hesabınızı nasıl daha güvenli hale getirebilirsiniz?

Geçtiğimiz gün medya üzerinde yer alan hacker’ların iCloud saldırısı sonucunda birçok ünlünün iCloud üzerinde barınan fotoğrafları kötü niyetli kişilerin eline geçti. Evet, belki siz ünlü olmayabilirsiniz ve muhtemelen fotoğraflarınız hacker’ların dikkatini çekmeye değer fotoğraflar dahi olmayabilir. Yine de Apple ID’nizi ve iCloud hesabınızı çok daha güvenli bir hale getirmek istemez misiniz?

iCloud güvenlik

Hesabınızı hacklenmeye karşı nasıl koruyabilirsiniz?

Evet, ben sadece bir web yazarıyım fakat bugüne kadar hiçbir hesabım farklı kuvvetlerin eline geçmedi. Özellikle de Apple gibi bir servisimin şifresi. Burada yatan mantık son derece basit, seçebildiğiniz kadar kaliteli ve tahmin edilemez bir şifre seçmek. Apple zaten sizden ekstra karakterler kullanmanızı istiyor fakat siz bunun sayısını arttırarak kendinize süper güçlü bir şifre üretebilirsiniz. Unutmayın ki sadece harf ve rakamlardan oluşan şifreler deneme yöntemi ile aylar sürse dahi ele geçirilebiliyor. Eğer şifreniz konusunda kendinize güveniniz zaten tamsa o zaman aşağıda yer alan diğer yöntemlere göz atmanızı şiddetle öneriyorum.

Apple hesabınız için iki adımda onaylamayı açın

Muhtemelen o da ne ki? dediğinizi duyar gibiyim. Evet birçok kişinin haberdar olmadığı güvenlik geliştirmelerinden birisi de iki adımda doğrulama seçeneğidir. Normal şartlarda mail adresiniz ve şifreniz ile App Store, iTunes, Mac App Store ve elbette iCloud hesabınıza giriş yapabilirsiniz. Fakat iki adımda onaylama ile yapamazsınız!

Bu adımı aktif ettiğinizde mail adresinizi ve şifrenizi tekrardan girmeniz gerekecek fakat bunun yanı sıra size bir de dijital bir şifre gönderilecek. Bu şifre olmadan hesaplarınıza giriş yapılamayacak. Yani eğer fotoğrafları yayılan ünlülerden bir tanesi bunu kullansaydı mail ve şifresi bilinse dahi iCloud hesabına giriş yapılamazdı.  Peki, bu özellik nasıl aktif edilir?

  1. Öncelikle Apple kimliğinizi yönetmeye gidin
  2. Ardından şifreniz ve e-posta adresiniz ile giriş yapın.
  3. Parola ve Güvenlik seçeneğine girin.
  4. İki adımda onaylama seçeneğine giriş yapın
  5. Buradaki yönergeleri takip ederek iki adımda onaylamayı açın.

Artık çok daha güvenli ve korunaklı bir Apple ID sahibisiniz. Unutmayın ki Apple’ın sistemi sıkı güvenlik teknikleri ile korunur. iCloud sizi kurban haline getirmez fakat güvenlik tekniklerini kullanmazsanız siz kendinizi kurban durumuna düşürebilirsiniz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir