iPhone’unuz mu Çalındı? Problem Değil

Buradaki yazımızda, Londra’da her gün 150 iPhone çalındığı haberini sizlerle paylaşmıştık. Peki sizin de iPhone’unuz çalınsaydı ne yapardınız? Tabi ki polise gidersiniz. Peki imei numaranızı hatırlamıyorsanız?

igotya

Bu tarz bir vaka ile karşılaştığınızda elinizde bir belge bulunmasını sağlayacak olan yazılımı jailbreak geliştiricileri yaratmış ve adını iGotYa olarak koymuşlar. iGotYa uygulaması, jailbreak yapılmış cihazlarınız için Cydia’da bulunan ve 4,99 dolar karşılığında satılan (tabi ki çieşitli repolarda kırılmışları mevcut fakat biz önermiyoruz) (ilk birkaç gün denemek için ücretsiz olarak kullanabiliyorsunuz) ve telefonunuzun çalınma durumunda bulunmasını kolaylaştıran, hatta arkadaşlarınızla eğlenmenize de yarayabilecek olan bir uygulama.

iGotYa, telefonunuzu bir kilit şifresi sayesinde korumanızı sağlıyor. Ayarlardan değiştirebileceğiniz üzere, cihazınızın şifresinin bir, iki veya üç kere art arda yanlış girilmesi sonucunda, cihazı kullanan kişinin haberi bile olmadan fotoğrafını ve eğer konum servisleriniz açıksa konumunu bildiren bir maili tanımladığınız mail adresine otomatik olarak gönderiyor.

Dilerseniz ayarlardan şifre yanlış girildiğinde ekranda bir pop-up penceresi çıkmasını sağlayabiliyorsunuz. Bu pencerede görünmesini istediğiniz yazıyı yazabilirsiniz. Örneğin telefonunuz çalınmış değil de kaybolmuş olabilir, bulan kişinin size getirmesi için telefon numaranızı yazabilirsiniz.

Benim de kullandığım bu uygulama gerçekten çok kullanışlı. Eğer iPhone’unuzu seviyorsanız ve jailbreak yaptıysanız mutlaka denemeniz gereken bir uygulama.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir