Apple IGZO Ekran Kullanacak

Apple, Sharp ile, şirketin üretimi olan IGZO (Indium Gallium Zing Oxide) teknolojisini yeni nesil iPhone ve iPadlerinde kullanmak için görüşmelere başladığını açıkladı.

igzo

Hakkında bir sürü tartışmalar olan ve söylentilere yol açan arka plan teknolojisi, daha ince ve yüksek çözünürlüklü ve daha az enerji harcayan bir çözüm sağlıyor.

DigiTimes tarafından hazırlanan raporda; çeşitli endüstri kaynaklarının, Apple’ın 2012’te IGZO panel kullanacağına dair söylentilerde bulunduğu, bu teknolojinin yeni nesil iPad, iPad Mini ve iPhone ürünlerinde kullanılacağını belirtti.

Sharp tarafından herhangi bir açıklama yapılmış olmasa da, IGZO ekran teknolojisi dikkat çekmeye devam ediyor. Aslında, firma büyük televizyon ekranları üzerinde çalışmayı bırakacağını, mobil oyunu üzerine odaklanacağını belirtti.

Peki, IGZO teknolojisini özel yapan ne? Yukarıda da belirttiğimiz gibi, yüksek elektron teknolojisi sayesinde 40 kata varan enerji tasarrufu sağlıyor. Ayrıca aynı zamanda hem tabletlerde hem de televizyon setlerinde kullanılabiliyor.

Apple’ın önümüzdeki yıl Sharp ile yapacağı anlaşma herkes tarafından sabırsızlıkla bekleniyor. Buna Apple’da dâhil. Hem uzun şarj süresi hem de inceliğiyle daha iyi bir iPhone kullanmayı kim istemez ki?

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir