İnceleme: Balances

Filippo Bigarella tarafından App Store’da yerini alan eni uygulamanın adı Balances oldu. Daha önceki yazılarımızda belirttiğimiz üzere Bigarella ünlü bir Jailbreak tweak yapımcısı ve en ünlü tweakları CleverPin ve Springtomize.

Balances

Şunu söylemeye ihtiyaç yok ki, iyi bilnen ve saygı duyulan geliştiricilerin ürünleri mutlaka tutar, keza onlar yapıyorsa bir kerameti mutlaka vardır Balances uygulamasının amacı ise, kişisel ödemelerinizi ve harcamalarınızı tek bir uygulama içinde tutabilmeniz olarak öne çıkmakta ki bu kimileri için çok gerekli, kimileri için ise basit bir uygulama.

Eğer birilerine borç verdiğinizde veya birilerinden borç para aldığınızda bunun hesabını sürekli unutuyor ve gerek mahcup düşüyor, gerekse paranızı geri almayı unutuyorsanız bu uygulama işinize oldukça fazla bir şekilde yarayacaktır. Aşağıdaki videoyu izleyerek uygulama hakkında daha iyi bilgi edinebilirsiniz.

Videoda da gördüğünüz üzere oldukça sade bir tasarıma sahip olan uygulama çok tutulacak gibi görünüyor. Görünüşü sade ve güzel olan uygulama sadece tek bir şey yapma üzere odaklanmış: beklemekte olan alacak ve vereceklerinizin hesabını tutmak ve bu işi de oldukça rahat bir şekilde görüyor.

Uygulamayı ilk açtığınızda nasıl kullanacağınıza dair bir bilgiyle karşılaşacaksınız ve bu bilgiyle Balances uygulamasını nasıl kullanacağınızı öğreneceksiniz. Yeni bir ödeme bilgisi girmek istediğinizde + veya – simgelerinden birine dokunmanız yeterli olacak. – simgesiyle başkasına olan borçlarınızı, + simgesiyle ise başkalarının size olan borçlarını kaydedebiliyorsunuz.

Balances

Sembollerden herhangi birine dokunduğunuzda üç alanlı bir kutuyla karşılaşacaksınız. Sol üstteki kutu miktarı yazacağınız kısım, ikinci yani sağ üstteki kutu ise borçlu veya alacaklı olduğunuz kişinin ismini yazacağınız kısım. Bu iki kutudaki bilgileri girmek zorunlu olmakla beraber alttaki kutuya alacak ve verecek ile ilgili notlarınızı yazabilirsiniz ve bu tamamen opsiyonel. Eğer gerekli kutucuklardan herhangi birini doldurmazsanız telefon titreyerek sizi uyaracaktır.

Eğer benim gibi unutkan biriyseniz ve detaylı bir finans yardımcısı arıyorsanız Balances uygulamasını kullanmanızı tavsiye ediyorum.  

Uygulama, 1.99 $ (3.59 TL) gibi bir fiyattan App Store’da yerini almış durumda. Eğer bu uygulamanın işinize yarayacağını düşünüyorsanız satın almak için düşünmeyin bile J

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir