İnceleme: Galaxy Note 2

Orijinal Galaxy Note ilk çıktığında, boyutunun büyük olması sebebiyle insanlar pek tutulan bir model olmayacağını düşünüyorlardı fakat piyasaya çıktığında kalitesini görenler bu inanışın yanlış olduğunu kanıtlarcasına bu cihaza rağbet gösterdiler.

note_2

Galaxy Note’un bu kadar tutlmasının ardından Samsung, 5.5 inçlik 16:9 oranlı ekranı ile ağabeyinden çok da büyük olmayan  Galaxy Note 2’yi piyasaya sundu. Eğer büyük ellere sahipseniz alışmanız uzun sürmeyecek olan bu ücihaz ile uzun ve sık telefon görüşmeleri yapacaksanız bluetooth kulaklık kullanmanız faydanıza olacaktır.

Donanımına baktığımızda, galaxy Note 2’de Samsung galaxy S3’ten bir adım ödeye gidilerek 1.6 GHZ quad-core Exynos chip ve 2 GB Ram kullanıldığını görüyoruz. Galaxy S3^ün Amerkia versiyonunda 2 GB Ram kullanılırken, dünyanın diğer ülkelerine gönderilen modellerinde bilindiği gibi 1 GB Ram bulunmaktaydı. Note 2’de de 2 GB bulunuyor olması bu cihazın mutlaka alınıp kullanılması gereken ve karşı konulamayacak bir cihaz olduğu anlamına geliyor.

Galaxy Note 2’de dahili olarak 16 GB hafıza bulunuyor fakat bu kadar hafıza bana yetmez diyorsanız 64 GB SD hafıza kartı alıp kullanmaya devam edebilirsiniz. Öte yandancihazda android 4.1 sürümü kullanılmakta.

Bataryasına baktığımızda, Note 2’nin üzerinde 3100 mAh batarya bulunuyor ve ilk Note’ta kullanılan 2500 mAh bataryanın geliştirildiği göze çarpıyor. 3100 mAh batarya LTE ve büyük ekranına ve LTEveri dolaşımına rağmen 12 saat konuşma süresi sunuyor ki bu rakam mükemmel denebilir. Note 2’de 1.9 MP ön kamera bulunurken 8 MP arka kamera yer almakta.

Galaxy Note 2’nin en büyük özelliklerinden bir tanesi S Pen yani kalemle kullanılailiyor olması. Geliştirilmiş be çok ufak bir sürtünmeye sebep olan bu klem sayesinde kağıda yazıyormuş hissine kapılmanıziçtn bile değil. Stylus kalemi yuvasından çıkarırçıkarmaz hızlı komut ekranına ulaşabilir, resimleri kolayca kırpıp kullanabilir hatta kalemi dosyaların üzerinde dokunur vaziyette tuttuğunuda dosya içeriğini rahatça görüntüleyebilirsiniz.

Kalem kesinlikle mükemmel bir olay. Öte yandan aynı ekranda iki uygulamayı birden çalştırabiliyor olmanız mükemmel ötesi bir olay. Tabi ki son yazılım güncellemesi ile birlikte Glaxy S3^te de bu işlem yapılabiliyor fakat Note 2’nin ekranının büyük olması bunu avantaj haline getiriyor.

Muhtemelen, gelecekteki phablet (ekran boyutu 5 ile 8 inç arasında olan) telefonlar, kendilerine örnek olarak Note 2’yi alacakla ve heybetli görünüşü ve boyutusayeside Note 2 gittikçe popüler bir telefon olacak. Note 2’ye kaşılk küçük ekranından dolayı Galaxy S3’ü tercih edenler olabilir fkat bu tercihten dolayı neler kaçırdıklarından bihaber olduklarını belirtmek isteriz.

Bakalım Galaxy S4’ün çıktığı bu günlerde Note 2’nin papucu dama atılacak mı?

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir