İnceleme: iPod Touch 5

iPhone’un hatsız hâli olarak nitelendirilen iPod Touch, Apple’ın en ucuz ürünlerinden biri olarak ilgiyi üzerine çekmeyi başarıyor. Bu incelememizde son nesil iPod olan iPod Touch 5 hakkındaki bilgilere yer vereceğiz.

iPod Touch 5

4 inç ekran boyutuna sahip olan iPod Touch 5. Nesil, 1136×640 çözünürlüğüyle dikkatleri üzerine topluyor. Üzerinde A5 işlemci bulunan cihaz, iPhone 5 gibi iOS 6 kurulu olarak üretiliyor. 32 GB ve 64 GB olmak üzere iki seri üretilen iPod Touch 5, 88 gram ağırlığında.

iPod Touch 5

Son derece ince yapısıyla ilgileri üzerine çeken cihazın kalınlığının 6,1 mm olması, günümüz akıllı telefonlarının ortalama 10 mm genişliğe sahip olduğu düşünülecek cihazın ne kadar zarif olduğunu ortaya koyuyor.

iPod Touch’un özellikleri tabi ki bunlarla sınırlı değil. Eski nesil iPod’larda oldukça kolay çizilen ve parlaklığını kısa sürede kaybeden parlak arka kapak, yerini mat bir kapağa bırakmış. Farklı renk seçeneklerinden herhangi birini seçebiliyor olmamız da cabası. Her ne kadar kamera telefonun inceliğinin yanında 1 mm kadar dışarı taşmasıyla biraz kalın gibi durmuş olsa da cihazın zarifliğini bozmadığını söyleyebiliriz.

iPod Touch 5

iPod Touch 4. Nesilde bilindiği üzere iPhone 4 işlemcisi olan A4 işlemcisini ve RAM dışındaki iPhone 4 donanımına sahipti. Fakat 5. Nesil iPod Touch’da A5 işlemci ve iPhone 4S donanımı mevcut. Çok hızlı çalışan iPod 1030 mAh bataryası ile de uzun süre müzik dinleme zevki yaşatıyor.

Ipod Touch 5. Nesilde eski modellere nazaran çok daha iyi bir kamera mevcut. HDR ve panaromik (panoramik) fotoğraflar çekmeye imkân tanıyan 5 Mp‘lik iSight arka kamera, 1080p video çekme kapasitesine sahip. Ön kamera ise 1.2 megapixel ve 720p video çekebiliyor. Karanlık ortamlarda biraz karlanma olsa da, her güzelin bir kusuru olur demekten kendimizi alamıyoruz.

iPod Touch 5

Genel olarak cihazın artı ve eksilerini sıralayacak olursak;

  • + iPod Touch 5. Nesil’in şarjı, akıllı telefonlara kıyasla çok uzun süre gidiyor.

  • + Kamerası eski nesil iPod Touch’un çok çok üstünde.

  • + Ses kalitesi mükemmel denecek kadar iyi.

  • + Ekran kalitesi ve çözünürlüğü mükemmel.

  • + Çok hafif ve çok ince, renk seçeneklerinin bulunması kullanıcıya hitap etmesi açısından çok iyi düşünülmüş ve harika bir tasarım ürünü ortaya çıkmış.

  • + Earpods adı verilen yeni nesil kulaklıkları çok rahat ve ses çıkışı mükemmel

  • + En önemlisi fiyatı çok uygun. (ABD fiyatı 580 TL)

  • – İnceliği sebebiyle elden kayıp düşme riski yüksek

  • – Kutusundan sadece usb kablo çıkıyor, şarj aleti mevcut değil.

Bu da iPhoneDo’nun garip ama güzel video incelemsi;

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir