Instagram ile Ürün Satışı Nasıl Yapılır?

Bir dükkânınız var fakat sosyal medyanın da nimetlerinden yararlanmak mı istiyorsunuz? Ya da elinizde bir ürün var ve bu ürünü internet üzerinden pazarlamak istiyorsunuz. O zaman ürünlerinizi satabileceğiniz en iyi sosyal platformun Instagram olduğunu bilmenizi isteriz. Fakat Instagram üzerinden ürünlerinizin satışının nasıl yapıldığını öğrenmek gerekiyor. Bu yazımızda Instagram ile ürün satışınızı nasıl yapabilirsiniz sorusunu yanıtlamaya çalışacağız.

Instagram’da Butik Açmak

Instagram’da kendi mağaza sayfasını açarak ürün satışı yapmak son yıllarda oldukça popülerleşen ve daha fazla kazanç sağlanabilen bir yöntem. Fakat böyle bir sayfa kurabilmek için ürünlerinize fatura kesebilmeli ve mümkünse fiziksel bir mağazanız bulunmalıdır. Fatura kesilmeden yapılan satışlar suçtur ve hem devlet tarafından hem de Instagram tarafından desteklenmemektedir. Tüm şartları sağlıyorsanız bugün Instagram mağaza sayfanızı açabilirsiniz. Fakat sayfanızı kurduktan sonra satış yapacağınızı düşünmeyin çünkü daha yapmanız gereken birçok şey bulunuyor.

Instagram ile Ürün Satışı Nasıl Yapılır

Ürünlerinizin Fotoğraflarını Çekin

Kaliteli ve sade bir şekilde satmak istediğiniz tüm ürünlerin fotoğraflarını çekin. Daha sonrasında bu fotoğrafları Instagram hesabınızda paylaşacaksınız ve ürünlerinizi sergilemiş olacaksınız.

Profil Ayarları

Instagram sayfanızı bir işletme hesabına çevirin ve adresiniz, telefon numaranız, mail adresiniz gibi iletişim bilgilerinizi ekleyin. Bunun yanında mağazanızı temsil eden bir profil fotoğrafı ayarlayın. Açıklama kısmına yaptığınız kampanyaları, ödeme yöntemlerinizi vs. yazabilirsiniz. Bu sayede potansiyel müşterileriniz kolayca size ulaşabilecektir.

Reklam Politikası

Reklam yapmadan mağazanızı tanıtmanın hiçbir yolu yoktur. Hem Facebook reklamları üzerinden düzenli olarak reklam paylaşın hem de potansiyel gördüğünüz fazla takipçili sayfalarla anlaşma sağlayın. Ürün satışını kolaylıkla yapabilirsiniz fakat takipçiniz olmazsa herkes bir kere alır ve gider. Takipçi elde edebilirseniz düzenli müşterileriniz olur ve bir süreden sonra reklam yapmanıza gerek kalmadan sürekli olarak satış yapabilirsiniz.

Etkileşim Kurun

Instagram üzerinden gelen tüm DM’lere özenle cevap vermeye çalışın. Ürünlerinize gelen yorumları cevaplandırın, başka sayfalarla iyi ilişkiler kurmaya çalışın. Samimi ve interaktif bir izlenim sunarsanız takipçileriniz ve diğer kullanıcılar sizi benimseyecek ve alışveriş yapma ihtimalleri artacaktır. Yani hem bir mağaza hem de bir Instagram sayfası gibi hareket etmeye özen gösterin.

Tüm bunların yanında satmak istediğiniz ürünlere göre bir politika izlemeniz başarı şansınızı arttıracaktır. Instagram sayfanızın reklamlarını fiziksel hayatta da yapmayı unutmayın. Mesela mağazanızın logosuna Instagram adresinizi ekleyin, dükkânınıza ziyarete gelen kişilere Instagram sayfanızdan bahsedin. Böylece çok daha hızlı yükselebilirsiniz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir