Instagram’ın Aylık Kullanıcı Sayısı 90 Milyon

Facebook tarafından satın alındıktan sonra Twitter ile bağlarını koparan Instagram, performansı ve kullanıcı bilgileri ile bilgiyi ilk defa paylaştı. Açıkladığı bilgilere göre Instagram’ın aylık kullanıcı sayısı 90 milyonun üstünde. Şirketin verdiği bilgilere göre günlük 40 milyonun üzerinde fotoğraf yükleniyor.

instagram

Acaba günde kaç yorum yapılıyor?

Aslında sorulması gereken şekli bu değil sorunun. Şu şekilde sorsak daha iyi olacak: Instagram’da fotoğraflara saniyede gelen yorumlar ve kullanıcı mesajları acaba kaç tane?

Hemen cevap verelim, Instagram’a saniyede gelen beğeni sayısı 8500 ve binlerce yorum geliyor.

Etkileyici değil mi?

AllthingsD’den Mike Isaac’ın yaptığı yorumda, aslında bu açıklamanın bir tür savunma mekanizması olarak yapıldığı, geçtiğimiz haftalarda yaşanan kullanıcı sözleşmelerine ilişkin bir cevap niteliğinde olduğu belirtiliyor.

Instagram, basın sayfasında istatistiklerini aşağıda görebileceğiniz şekilde yayınladı.

instagram

AllthingsD’nin haberinin devamında, geçtiğimiz Aralık ayından beri %10’luk bir artış olduğu belirtiliyor. Acaba bunda Facebook’un etkisinin büyük olduğunu söylesek yanılmış olur muyuz?

Öte yandan, bu cumartesi Instagram’ın yeni kullanıcı sözleşmesi yayınlandı. Eğer veri paylaşımı ve ve Instagram ile Facebook arasında bağlantı kurmakta güçlük çekiyorsanız, spamlarla daha etkili bir şekilde baş etmek ve deneyiminizi geliştirmek için Instagramlarınızı Flickr’e taşımak isteyebilirsiniz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir