Instagram Takipçi Satın Almanın Zararları Nelerdir?

Instagram’da sayfanızın büyük kitlelere ulaşması hem fenomen olmanızı sağlar, hem de bu işten gelir elde etmenize yardımcı olur. Durum böyle olduğu için herkes takipçi sayısını hızlı arttırmak ve hedeflerine ulaşmak ister. Fakat takipçi sayınızı arttırmak ve bir kitle oluşturmak zorlu ve uzun bir süreçtir. Kararlı olunmadığı takdirde istenilen rakamlara hiçbir zaman ulaşılmaz ve erkenden bu işten vazgeçilir veya illegal yöntemlere başvurulur. Bu yöntemlerden biri de takipçi satın almaktadır. Belli bir ücret karşılığında hesabınıza istediğiniz türde takipçi satın alabilir ve sayfanızın takipçi rakamlarını direk üst seviyelere çıkarabilirsiniz. Peki, takipçi almak mantıklı mı? Takipçi almanın etkileri neler? Yazımızda bu sorulara yanıt arayacağız.

Instagram Takipçi Satın Almak

Hızlı bir şekilde yükselmek isteyen herkesin başvurduğu yöntem olan Instagram Takipçisi satın alma işlemi ilk olarak bir satıcı bulmakla başlıyor. İnternet üzerinde güvenilir ve güvenilmez onlarca takipçi hizmeti veren web sitesi bulunuyor. Öncelikle buradan güvenilir olanları bulmanız gerekiyor aksi takdirde dolandırılabilirsiniz. Güveniliri bulduysanız bile iş bitmiyor. Aldığınız takipçilerin kalitesi, bot mu yoksa gerçek mi oldukları, ne kadar takipçi kaybı yaşanacağı gibi birçok problem bulunuyor.

Instagram Takipçi Satın Almanın Zararları Nelerdir

Kısacası takipçi aldığınız zaman her türlü bir zararı olacağı buradan belli oluyor. Tüm bu problemleri halletseniz bile bu sefer Instagram tarafından problemler sizi bekliyor olacak. Buradan da anlayacağımız takipçi almanın yararından çok zararı bulunuyor ve hem paranızın hem de zamanınızın çöpe gitmesine sebep oluyor. Maddeler halinde takipçi almanın zararlarını açıklayacak olursak;

  • Aldığınız takipçiler kitlenize hitap etmeyecek bu sebeple gerçek bile olsalar zamanla tüm takipçiler sizi takip etmekten vazgeçeceklerdir. Bu da hiçbir verim alamamanızla sonuçlanacaktır.
  • Instagram algoritması birden gelen fazla takipçiyi spam olarak algılayabilir ve hesabınızı kalıcı olarak kullanıma kapatabilir.
  • Takipçi sayınızın yanında etkileşimleriniz oldukça düşük olacak ve hile yaptığınız herkes tarafından anlaşılacaktır. Bu da sayfanızın otoritesinin sarsılması ile sonuçlanacaktır.
  • Alakasız takipçiler almanız (Türk sayfaya yabancı takipçi almak gibi) sayfanızın düzenini bozacak ve sayfanızın yükselmesini tamamen engellemiş olacaksınız.
  • Bot takipçi almanız bir anda tüm takipçilerinizin gitmesine sebep olacak ve hem Instagram tarafından ceza alacaksınız hem de normal takipçileriniz bu durumdan rahatsız olarak sizi takipten çıkacaklardır.

Kısacası Instagram’da takipçi sayınızı arttırmak için böyle illegal yöntemlere başvurmak yerine, paranızı sayfanızın reklamı yapmak için harcarsanız belki daha az takipçi kazanırsınız fakat gelen takipçiler gerçek ve kendi istekleriyle sizi takip ederler. İllegal yöntemlerin sonuçları kısa vadede olumlu gibi gözükse de uzun vadede emek verdiğiniz sayfalarınızın kapanması ile sonuçlanacaktır. Bu yöntemlere başvurmanızın yanlış bir tercih olacağını öğrendiğinize göre bundan sonra daha mantıklı yöntemler aramak sizin yararınıza olacaktır. Instagram takipçi sayınızı arttırmak için doğal yöntemleri kullanmak ve azimli olmak eninde sonunda başarıyı getirecektir. Umarız bir gün istediğiniz sayılara doğal yollarla ulaşabilirsiniz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir