Instagram’a 20 Haziran’da Vine gibi video paylaşımı geliyor

Sosyal medya’nın yeni ve güçlü servisleri kendilerini güçlendirmeye devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda Facebook’un Instagramı satın almasının ardından elindeki sosyal medya kozunu daha da güçlendiren Facebook’un bu atağına karşılık Twitter da satın almalara başlamıştı.

Ancak bu satın almanın yanısıra Twitter‘ın bu yıl içinde kullanıcılara duyurduğu kısa video paylaşım servisi Vine çok tutuldu. Hal böyle olunca da güzel bir adım atmış, gücüne güç katmıştı. Şimdi de Instagram Vine benzeri bir kısa video paylaşım özelliğini ekleyeceğini duyurdu. Bu özelliğin duyurulması henüz resmi olmasa da düşündüğümüz zaman çok yerinde bir hamle olacağından haberin doğruluğu güçleniyor. TechCrunch‘ın isimsiz kaynağından 20 haziranda tanıtımın geleceği tüyosunu alıyoruz.

Instagram

20 Haziranda eklenecek bu video paylaşımı ile hem resim hem de video paylaşımında zirvede olmak isteyen Instagram bakalım bu emeline ulaşabilecek mi. İlk olarak iOS cihazlar için Instagram servise sunulmuştu. Çok tutulan bu yeni sosyal medya paylaşım aracı Android‘le tanışarak daha da güçlenmişti. Facebook’un satın almasıyla da artık kendini bir başka sosyal medya devinin ellerine bırakmıştı.

5-10 saniyelik video paylaşımı da artık giderek yaygınlaşıyor. İlk bakışta çok tuhaf ve gereksiz bir servis gibi görünse de bu kadar kullanıcı tarafından benimsenmesi Instagramı şüphesiz bu alana da sevkediyor. Önümüzdeki günlerde Instagram bu adımı atacak mı atmayacak mı hep birlikte tanık olacağız.

Güncelleme: Facebook Instagram’a video kayıt özelliğinin gelişini resmen duyurdu.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir