Instagram’da Canlı Yayın Nasıl Açılır?

İnsanların hayatlarını paylaştığı, takip ettiği sosyal platformların en büyüklerinden biri olan Instagram, birçok özelliği ile dikkat çekmeyi başarıyor. Saniyede binlerce içerik paylaşılan Instagram’da ayrıca video içerikleri de paylaşabiliyoruz. Bunun yanında televizyon sektöründen internet sektörüne çok hızlı bir şekilde aktarılan canlı yayın sistemini de Instagram dâhil olmak üzere birçok sosyal platformda kullanabiliyoruz. Artık herhangi bir kısıtlama olmadan istediğiniz zaman canlı yayın açabilirsiniz. Peki, Instagram’da canlı yayın nedir ve nasıl açılır? Yazımızda bu sorulara cevap vereceğiz.

Instagram'da Canlı Yayın Nasıl Açılır

Instagram Canlı Yayın Açmak

İlk başta markalar ve ürünler için eklenen Instagram canlı yayın özelliği, artık herkes tarafından herhangi bir şart olmadan kullanılabiliyor. Oldukça kolay bir şekilde canlı yayınızı başlatabiliyor ve arkadaşlarınıza hitap edebiliyorsunuz. Şimdi hesabınızdan canlı yayını başlatmak için aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz.

  • Instagram uygulamasından hesabınıza giriş yapın. Fakat Instagram aplikasyonunun son sürümde olması gerektiğini unutmayın.
  • Ana sayfada hikâye ekle butonuna tıklayın. Bu ekranda kamera açılacaktır.
  • Ekranın alt tarafında fotoğraf ve video çekme butonun yanlarında Bumerang ve Canlı Yayın isimli butonlar bulunmaktadır. Kaydırarak canlı yayın butonunun üstüne gelin.
  • Daha sonrasında ekranda canlı yayını başlat butonu belirecektir. Bu butona tıkladığınız anda canlı yayına geçmiş olacaksınız. Canlı yayına başladığınız bildirimi tüm takipçilerinize iletilecektir. Bunun yanında hikâyeler bölümünde de canlı yayın yaptığınız gözükecektir.

Canlı yayını bu adımları uygulayarak açabilirsiniz ancak kaliteli bir canlı yayın yapılması için bilinmesi gereken bazı şeyler bulunmaktadır. Detaylara da önem vererek takipçileriniz için hem kaliteli hem de interaktif bir yayın yapabilirsiniz. Kaliteli bir yayın için bilmeniz gerekenler sırasıyla şunlardır;

  • İnternet bağlantısı en önemli şeydir. İnternet upload hızınız ne kadar fazla olursa canlı yayınızın kalitesi de o kadar iyi olur. Telefonunuzun kamerası çok iyi olsa da, internetiniz kötüyse düşük piksellerde yayın yaparsınız.
  • Canlı yayınlarınıza arkadaşlarınızı davet ederek bir arada canlı yayın yapabilirsiniz. Bu sayede daha interaktif bir ortam oluşturabilirsiniz.
  • Canlı yayınlarınızı kayıt altına alarak takipçilerinizin daha sonra geçmiş yayınlarınızı izlemesini sağlayabilirsiniz.
  • Sohbetteki kişilerle iletişim kurmayı ihmal etmeyin. İnsanlarla konuşmak daha kaliteli bir yayın yapmanızı sağlayacaktır
  • Daha kaliteli yayınlar için tripod ve ek mikrofonlar kullanabilir, böylece profesyonel yayıncılığa adım atmış olabilirsiniz.

Instagram canlı yayın açarak daha fazla etkileşim sağlayabilir ve hem takipçilerinizi arttırabilir hem de aktifliğinizi kanıtlamış olabilirsiniz. Bunun yanında eğlenceli vakitler geçirebilirsiniz. İyi yayınlar dileriz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir