iOS 10 İçin Geliştirilmiş En İyi Jailbreak Tweakleri Part 3

Daha önce burada 1. Partını ve burada 2. Partını yayınladığımız iOS10 için geliştirilmiş en iyi Jailbreak twakleri konumuzun 3.sü ile devam ediyoruz. Bu dev arşiv mutlaka incelenmeli ve Jailbreak kullanan iOS10 kullanıcıları bu deneyimlerden mutlaka faydalanmalılar.

Evanesco

Evanesco, özellikle cihazınızın arka plan resmini ön plana çıkarmanızı sağlayan bir tweak. Şöyle ki bir süre cihazınızın ekranına dokunmadığınızda ikonlar, dock menüsü ve durum çubuğunu sönük hal getirerek arka plan resmini rahat bir şekilde görmenizi sağlıyor. Ekrana tekrar dokunduğunuzda ise bu menüler tekrar beliriyor.

Birçok kullanıcı tabi ki sabahtan akşama kadar ekrana bakmıyor fakat telefonunuzun estetik açıdan görünümünü güzelleştiren bu eklentinin cihazınızda bulunması gerektiğini düşünüyoruz.

Evanesco iOS 8 – iOS10 kullanan cihazlar için kullanılabilir durumda ve Cydia’nın BigBoss reposunda ücretsiz olarak bulunuyor.

MakeRespringsGreatAgain

iOS10 ile birlikte cihazınıza respring yaptığınızda ikonik Apple logosu ekranda belirmiyor, onun yerine siyah bir ekranla karşılaşıyorsunuz ve bu da bazen kafa karışıklığına sebebiyet verebiliyor.

MakeRespringsGreatAgain tweakini cihazınıza kurduğunuzda ise daha önceki sürümlerde olduğu gibi respring işleminden sonra Apple logosunu tekrar ekranda görmeye başlayacaksınız.

MakeRespringsGreatAgain, Cydia’nın BigBoss reposunda ücretsiz olarak bulunuyor.

Zeal

Zeal, Jailbreak yapılmış iPhone ve iPadiniz için geliştirilmiş kullanışlı bir batarya yönetim sistemi ki güç tasarrufu yapmanızı oldukça kolaylaştırıyor.

Zeal tweaki ayesinde cihazınızı düşük güç moduna almanın yanı sıra ekran parlaklığını düşürebilir ve activator bağlantısı sayesinde pil yönetim araçlarına ulaşabilirsiniz.

Bazı üçüncü parti uygulamalarla ulaşabileceğiniz pil döngüleri, pil aşınma seviyesi (pilinizin genel durumun) ve pil sıcaklığı gibi bilgilere de ulaşmanızı sağlayan Zeal, Cydia’da 0,99 dolardan satılıyor.

Cream 2

iOS cihazınızın kontrol merkezi için geliştirilmiş olan bir diğer tweak olan Cream 2, iOS10 cihazlarınızda kontrol düğmelerini renklendirmenizi sağlıyor.

Bu tweak ldukça hoş bir görünüme sahip olmanızı sağlıyor ve etrafınızda kimsede olmayan bir görünüm elde etmenizi sağlıyor çünkü kendi renklerinizi seçebiliyor olması sayesinde bu tweaki cihazına kuran arkadaşlarınız bulunuyor olsa da çok farklı görünümler elde etmeniz mümkün.

Creamless

Creamless basit olarak Cream 2 tweakinin tam tersi mantıkla çalışıyor. Şöyle ki, kontrol merkezinde bulunan butonları renklendirmek yerine bu bölümde bulunan butonları tamamen renksiz hale getirmeye yarıyor. Tam ters mantıkla çalışıyor olmasına karşın aynı Cream 2 gibi bu tweak de ücretsiz.

Minimalist çizgileri seven ve kontrol merkezini açtığında gökkuşağı gibi bir görüntüyle karşılaşmak istemeyen kullanıcıların tercih edeceği Creamless basit olarak hoş bir eklenti.

ClassicFolders 2

Eğer nostalji sevenlerdenseniz ve klasör görünümlerinin iOS 7’deki gibi olmasını istiyorsanız ClassicFolders 2 tweaki tam size göre.

ClassicFolders 2 tweakini kurduğunuzda, üstteki görselden de anlaşılacağı üzere klasör görünümlerinin tam ekran değil de parçalı olarak alt tarafta görünmesini sağlamış olacaksınız.

ClassicFolders 2 Cydia’nın BigBoss reposunda 1.99 dolardan satılmakta.

Aerial

Aerial, Surenix tarafından geliştirilmiş olan yepyeni bir tweak olup, durum çubuğunda bulunan ikonları dilediğiniz şekilde renklendirmenizi sağlıyor.

Aerial tweakinin ayarlarında mümkün olan tüm ikonları düzenlemeniz mümkün ve yaptığınız ayarlar hangi menüde olursanız olun –dilerseniz ana ekranda dilerseniz herhangi bir uygulamanın içinde- geçerliliğini koruyor.

Her ne kadar bu tarz renkli şeyleri herkes sevmiyor olsa da, cihazını renklendirmek ve diğerlerinden farklı olmak isteyen kullanıcılar için biçilmiş kaftan.

Aerial Cydia’nın BigBoss reposunda 1.99 dolardan satılıyor.

Littlemoji

iOS 10 ile birlikte SMS veya iMessage göndermek istediğimizde emojiler eski sürümlere göre oldukça büyük bir şekilde gidiyor veya geliyor ki birçok kullanıcı bu durumdan hiç hoşnut değil.

Emojilerin bu şekilde olmasından hoşnut olmayan kullanıcılar için geliştirilmiş olan Littlemoji ile mesaj alıp gönderirken emojileriniz iOS 9’da olduğu gibi minimal bir şekilde iletilecek.

Bunun anlamı da emojileriniz artık daha az yer kaplayacak!

Littlemoji Cydia’nın BigBoss reposunda ücretsiz olarak bulunuyor.

ReformX

ReformX, ana ekranda bulunan ikonlarınızı dilediğiniz gibi düzenlemenizi ve sıralamanızı sağlayan ve birçok seçenek sunan mükemmel bir tweak.

Bir açıdan bakıldığında Springtomize tweakinin lite versiyonu gibi olsa da ana ekranda, dock menüsünde ve klasörlerde yapabileceğiniz değişiklikleri –özellikle boyutlandırma gibi- gördüğünüzde mutlaka denemek isteyeceğiniz bir eklenti.

ReformX, ana ekran diziliminden sıkılanlar için Cydia’nın BigBoss reposunda ücretsiz olarak bulunan ve mutlaka edinilmesi gereken bir tweak.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir