iOS 10’a Geçiş Oranları

Geçtiğimiz hafta geliştiriciler için App Store destek sayfasında yayınlanan Apple raporlarına göre kullanıcıların iOS 10’a geçiş oranı %6’ya ulaşmış durumda. Bunun anlamı, iOS yazılımına sahip Apple ürünlerini kullanan kullanıcıların %76’sı iOS 10.0 ve daha üstü sürümlere cihazlarını güncellemiş ve aktif olarak kullanıyorlar. Daha önceki ay %63 olan bu oran gün geçtikçe daha da artmakta.

Bu arada bahse değer diğer konu da iOS kullanan cihazların %18’i iOS 9 sürümünü kullanmakla beraber, %6’lık bir kesim de daha eski sürümleri kullanmakta ısrar ediyorlar. Daha önceki raporarda bu rakamlar iOS 9 için %29 ve daha önceki sürümler için %8 idi.

Daha önce yayınlanan rapor ile bu rapor arasında bu kadar fark olmasının sebebi yılbaşı tatilini fırsat bilen kullanıcıların cihazlarını iOS 10’a güncellemiş olmaları olarak tahmin ediliyor. Buna ek olarak Yılbaşı’nda iOS 10 kullanan yeni cihazların yılbaşı hediyesi olarak alınmış olması da bu rakamların tetiklenmiş olduğunu gösteriyor. Öte yandan 31 Aralık tarihinde ilk çeyrekte kaç cihazın satılmış olduğunun Apple tarafından açıklanması bekleniyor.

Kaynak: Apple

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir