iOS 11 32 bit Uygulamaları Desteklemeyecek

iOS 11 beta sürümünün tüm kullanıcılara açılmasının ardından Apple, geliştiricilere iOS 11 sürümünün yalnızca 64 bit uygulamaları destekleyeceğini hatırlattı. Dün Apple’ın Geliştirme Merkezi’nde yer alan hatırlatma notunda cihazlarını iOS 11’e güncelleyen kullanıcıların bundan böyle 32 bit uygulamaları kullanamayacaklarını belirtti.

Geliştirme Merkezi’nde yer alan not şu şekilde: “Bir hatırlatıcı olarak, App Store’da yer alan yeni iOS uygulamaları ve uygulama güncellemeleri 64 bit destekli olmalıdır” denildi. Öte yandan Apple, uygulamalarını 64 bit sürümüne güncellemeyen geliştiricilerin uygulamalarını 64 bit uyumlu hale getirmeleri getirdiğini belirtiyor. Aksi takdirde bu uygulamalar iOS 11 ile birlikte kullanılamaz hale gelecek.

Cihazınızda hangi uygulamaların 32 bit olduğunu görmek için aşağıdaki işlemleri takip edebilirsiniz:

  1. Ayarlar > Genel > Hakkında yolunu izleyin.
  2. Hakkında sekmesinde bulunan Uygulamalar bölümüne girin. Eğer uygulamalar bölümüne giriş yapamıyorsanız cihazınızdaki tüm uygulamalar 64 bit uyumlu demektir.

 Eğer bu bölüme girebiliyorsanız 32 bit uygulamaların listesini göreceksiniz ve bu uygulamaların cihazınızı yavaşlatabileceği uyarısıyla karşılaşacaksınız.

iOS 11’in sadece 64 bit uygulamaları destekliyor ve 32 bit cihazları desteklemiyor olması sayesinde kullanıcılar cihazlarından biraz daha hızlı bir performans alacaklar ve çökme problemleriyle daha az karşılaşacaklar. Bunun sebebi iOS 11’in 32 bit yapı, kütüphane ve çekirdek yüklemeyecek olması, aynı zamanda 64 bit emsallerinin eski uygulamaları desteklemeye çalışarak RAM ve diğer kaynakları daha fazla kullanmaya çalışacak olmaları.

Ek olarak, Apple’ın Videolar uygulaması hâlihazırda 64 bir iOS cihaz olmadan çalışmıyor. Aynı şekilde iOS 11 ile cihazlarımıza girecek olan Dosya Yöneticisi uygulaması da 64 bit destekliyor. Yukarıda da belirttiğimiz üzere, iOS 10.3 sürümü ile birlikte Apple Ayarlar > Genel > Hakkında bölümünde 32 bit sürümleri tabir-i caizse ifşa etmeye başlamıştı.

iOS 11 sürümü “yüz milyonlarca” kullanıcıya bu sonbaharda ulaşacak.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir