iOS 11 Jailbreak Geliyor mu?

Jailbreak topluluğunda son zamanlarda oldukça büyük bir yavaşlama mevcut fakat bundan geliştiricilerin çalışmalarının devam etmediği anlamı çıkmamalı.

Tabi ki bu konuda erken konuşmanın doğru olmadığını hepimiz biliyoruz. Keza jailbreak topluluğunda iOS 11.0 – 11.1.2 sürümleri için yepyeni bir jailbreak sürümünün geleceği fakat bunun yarı-jailbreak olacağı söyleniyor.

Kulağa oldukça ilginç geliyor değil mi? Bize göre de oldukça ilginç bir durum olsa da bu konunun doğruluğu önümüzdeki günlerde açığa çıkacaktır.

Konuyla ilgili ilk tweek Ian Beer tarafından geldi ve atılan tweette iOS 11.2.1 sürümünü ve alt sürümlerinde bir güvenlik açığının tespit atıldığı belirtildi. Bu açık hakkında detaylı bilgi elde edememiş olsak da bu gelişme hakkında jailbreak çevrelerinde yeni bir jailbreak sürümünün önünü açabileceği yorumları yapılmaya başlandı.

Herhangi bir ikinci açıklamanın yapılmamış olması ve herhangi bir jailbreak sürümünün çıkmamış olması hiçbir şeyin kesin olmadığı anlamına geliyor. Fakat bizim tavsiyemiz eğer iOS 11 jailbreak ile ilgileniyorsanız cihazınızı şu anki sürüm olan 11.2 sürümüne güncellemeyerek iOS 11.1.2 sürümünde kalmanız yönünde. iOS 11.1.2 sürümünün imzaları henüz kapatılmamışken bu sürüme geri dönmenizi tavsiye ediyoruz.

Peki, jailbreak yapılmış iOS 10 cihazınızı iOS 11.’e güncellemeli misiniz? Güzel bir soru.. Şahsen jailbreak yapılmış iOS 10 yüklü bir cihazım olsa ben henüz hiçbir şey net değilken güncellemezdim. Tabi karar sizin.

Keza tekrar hatırlatalım henüz iOS 11 jailbreak yayınlanmadı ve şu an için anlatılan her şey dedikodu.

iOS 11 jailbreak ile ilgileniyorsanız konu ile ilgili düşüncelerinizi yorumlar kısmından bizimle paylaşın.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir