iOS 13.5 Güncellemesi Yayınlandı (Maskeli Yüzde Face ID)

iOS 13.5 güncellemesi yayınlandı, birçok güncelleme var. En dikkat çekenlerden birisi de maskeli yüzler için daha hızlı ekran kilidi açma seçeneği. Bunun yanı sıra Apple’ın yeni kişi izleme uygulamaları için API desteğini ilk kez görücüye çıktığı sürümü.

Koronavirüs ile yeni normal hayata başlangıç birçok ülkede başladı. Ülkemizde de yeni yeni başlıyor. Yeni normaller de bildiğiniz gibi maskeli dolaşma zorunluluğu var. Hayatımızın birçok alanında maskeli bir şekilde bulunmamız gerekiyor. Teknolojide kendini buna adapte etmeye çalışıyor.

Maskeli yüz tanıma sisteminde Face ID oldukça zorlanıyordu. Aslına bakarsanız geçtiğimiz ay Beta 3 sürümünde de hala zorlandığı görülüyordu. Çünkü maske yüzümüzün yarısından çoğunu kapattığı için uygulamanın çalışması da bir hayli zorlanıyor.

iOS 13.5 güncellemesi

iOS 13.5 | iPadOS 13.5 | tvOS 13.4.5 Güncellemesi

Yeni yayınlanan iOS 13.5 ile birlikte yüz tanıma ekranında, ekran yukarı kaydırıp hızlı bir şekilde parola ekranına geçiş yapılabiliyor.

Covid-19 temas izleme adına da Halk sağlığı yetkililerinin erişimine sunulan bir API var. Bu şekilde koronavirüs vakasına yakalanan kişilerin temasları daha kolay izlenebilecek. Geçtiğimiz günlerde Apple ve Google Covid-19 için güç birliği yapacak haberini paylaşmıştık. Bu güç Birliği adına gelen ilk güncellemelerden biri bu oldu. Yeni normalleşme de oldukça etkili bir rol üstleneceğini söyleyebiliriz.

Bu api’nin de çalışma mantığı şu şekilde: Bu özelliği telefonlarında aktif hale getirmiş iki kişi bir araya geldiğinde cihazlar Bluetooth üzerinden etkileşim kuruyor. Anonim bir şekilde Bu kayıtlar tutuluyor. Kişilerden herhangi birisinde koronavirüs tespit edilmesi halinde, temasta bulunduğu kişiler çabucak bulunup bilgilendiriliyor. Bu veriler tamamen şifrelenmiş bir şekilde muhafaza ediliyor.

Ayrıca gelen bir FaceTime güncellemesi de mevcut. FaceTime da çoklu görüntülü konuşma yaparken konuşan kişinin karesi ekranda biraz büyüyordu. Aslında güzel bir özellik olsa da bunu ayarlar menüsünden kapatabiliyorsunuz. bu özelliği kapattığınızda FaceTime görüşmelerinizi de herkes aynı ekran büyüklüğünde kalıyor.

İlginizi Çekebilir!

Sadece iOS 13.5 güncellemesi gelmedi. Bunun yanında iPadOS 13.5 ve tvOS 13.4.5 güncellemesi de geldi. Cihazlarınızı henüz güncellemediyseniz Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme adamlarını izleyerek iOS 13.5 güncellemesini indir ve yükle butonuna tıklıyoruz. Girdiğiniz parolanızın ardından güncellemeyi cihazınıza kurabilirsiniz.

Siz yeni sürümü kurdunuz mu? iOS 13.5 yeni sürüm hakkında ilk izlenimleriniz nedir? Bizimle yorum alanından paylaşabilirsiniz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir